Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El grup municipal d'ERC Reus i la presidenta local asseguts en semicercle a la terrassa de la Casa Navàs

ERC Reus reivindica tenir «gran part del pes del govern» i mira el 2023 valent-se de projectes «republicans»

La portaveu i vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha fet balanç de la primera meitat del mandat

Com ja va fer l'any passat quan feia un any de les últimes eleccions municipals, ERC Reus ha passat revista del que portem de mandat. Arribats a la meitat, els republicans treuen pit dels projectes que han impulsat, a les seves regidories i des del govern en general, i del seu pes en el si d'aquest govern. Apunten també el 2023, data de les pròximes eleccions municipals, com el seu horitzó clar.

El balanç de la meitat del mandat l'han fet el grup municipal d'ERC i la presidenta de la secció local, Eva Ferran, que ha marcat clarament l'objectiu de les pròximes eleccions municipals. Considera que l'any 2019 el partit va aconseguir trencar la dinàmica de tenir resultats molt diferents a la ciutat en funció de si les eleccions eren generals, autonòmiques o municipals.

Noemí Llauradó, portaveu d'ERC Reus i vicealcaldessa de la ciutat, ha certificat que «tenim la vista posada al 2023», tot i que ha matisat que això no vol dir que no s'impliquin i destinin els esforços necessaris a la gestió de la ciutat fins llavors. L'acte s'ha fet a la terrassa de la Casa Navàs davant dels mitjans de comunicació territorials.

«Tenim gran part del pes en el govern d'aquesta ciutat»

Durant bona part del discurs, i també a través d'un vídeo, s'han repassat els grans projectes d'aquest mandat que tenen poca o molta implicació d'alguna de les regidories en mans republicanes. Sense fer autocrítica fins que ha arribat el torn de preguntes, Llauradó ha volgut evidenciar que, tot i formar part d'un «govern de coalició», els republicans hi marquen perfil propi, segons ha deixat entreveure, més enllà de les seves àrees estrictes.

Ha insistit que l'entesa de govern és sòlida, i sense mencionar directament Junts per Reus ni Ara Reus, ha donat a entendre que la línia del consistori reusenc es marca, de manera coordinada, entre els postconvergents i els republicans. Per posar-ne exemples ha repassat alguns dels projectes que s'han executat, que estan en marxa o que s'han anunciat.

Ha tret pit de projectes com el traspàs de l'Hospital Sant Joan, el trasllat del CMQ, la gestió de la pandèmia, la transformació cap a la mobilitat sostenible, les línies de treball en habitatge i els grans canvis urbanístics, com la reforma de la Boca de la Mina o la vianalització del raval de Santa Anna.

La petjada d'ERC no només és evident a les regidories que lidera, segons ha assegurat el grup municipal republicà. «Ha estat el grup municipal d'Esquerra a Reus els que vam apostar, ja el mandat passat, per la participació, per la transparència i el retiment de comptes, i ara estem aprofundint en aquests termes», ha afirmat Llauradó.

«Amb sis regidors que porten àrees de govern importants tenim gran part del pes en el govern d'aquesta ciutat», afegeix la portaveu republicana i vicealcaldessa de la ciutat. «Som capaços d'incorporar més la nostra perspectiva, la nostra visió i el nostre projecte per la ciutat», sentencia.

L'Horitzó Reus 2032 i el futur del CMQ

Dos dels àmbits que s'han citat, durant l'exposició, com a exemples de la manera de fer republicana son el Pla Estratègic Reus Horitzó 32 i la gestió del CMQ. Pel que fa al primer, està previst que la setmana vinent, al Tecnoparc, es faci l'acte d'inauguració del fòrum amb les primeres 200 persones com a prescriptores i representants d'un ampli ventall de perfils socials, econòmics, culturals i professionals de la ciutat.

Un primer pas que anirà seguit, el mes de juliol, per la constitució d'un fòrum territorial on participaran els municipis de l'entorn i la influència de Reus. Ha de servir perquè, al pla estratègic, quedi clar el paper que hi ha de jugar la ciutat i la manera com s'ha de relacionar amb la regió.

Pel que fa al CMQ, després d'haver traslladat part de la seva activitat a l'antic Hospital Sant Joan, Llauradó assegura que encara ha de viure més canvis. «Tenim projectes en els quals el CMQ tindrà més pes a l'hora de parlar de salut pública, de prevenció, de promoció de la salut i tots aquells valors relatius als determinants socials de la salut pels quals nosaltres també apostem», ha apuntat sense donar-ne més detalls.