El Mercat de Nadal de Reus del 2020, amb l'arbre al mig, projecció de llums i les parades formant un cercle al voltant de la coca central de la plaça

El Nadal de Reus recupera la pista de gel i l'animació itinerant i manté els mercats

L'encesa de llums d'aquest divendres marcarà l'inici de la campanya, que s'allargarà fins al 9 de gener

La campanya de Nadal de Reus manté els mercats i recupera l'animació itinerant i la pista de gel sota el lema Reus, un Nadal amb geni. Amb un pressupost de 340.000 euros, la programació incrementa notablement la partida de l'any passat, de 250.000 euros. L'arrancada serà aquest divendres, 26 de novembre, a les set del vespre, quan s'encendran els llums de Nadal.

En aquesta ocasió es voldrà donar protagonisme a les entitats veïnals amb la presència de diferents representats a l'acte. «Enguany hem volgut que la ciutat encengui els seus llums tots alhora i l'acte es farà al cor de la ciutat», ha detallat Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat. Els llums i els mercats, assegura, són dos dels elements d'atracció principal de la ciutat per aquestes dates.

L'animació itinerant de carrer torna a la campanya de Nadal

La programació de la campanya de Nadal de Reus s'ha previst a l'aire lliure, amb quatre «espectacles itinerants de gran format». Serà els dies 4, 7, 11 i 17 de desembre, dos dissabtes, en dimarts entremig i l'últim divendres. A dos quarts de set de la tarda sortiran des de l'oficina de l'Agència Reus Promoció, a mig carrer de Sant Joan.

Actuaran, respectivament, Les Nomades, Big Dancers, Mediterraneus i Hotel Narbonne. Per complementar aquests espectacles itinerants s'ha previst també l'aparició d'uns follets el 27 de novembre i el 18 i el 23 de desembre. També a dos quarts de set des de l'Agència Reus Promoció sortiran a tombar pels carrers de Reus.

Per últim, els dies 3, 6, 23 i 30 de desembre serà el torn de la màgia. A les sis de la tarda, de nou des del carrer de Sant Joan, tres mags diferents sortiran per «omplir de màgia els carrers». Novetats a banda, les places de la Llibertat, del Prim, del Mercadal i d'Evarist Fàbregas recuperaran els seus ocupants habituals.

L'arbre de Nadal al mig de la plaça del Mercadal de Reus amb vehicles de les Brigades Municipals al voltant
L'arbre ja s'ha instal·lat al mig de la plaça del Mercadal | Jordi Olària Gras

Les places recuperen la pista de gel i els mercats

La pista de gel tornarà a obrir-se el 26 de novembre, aquest divendres, i tancarà el 9 de gener. Serà els mateixos dies que obrin les atraccions de fira de la mateixa plaça de la Llibertat, on s'instal·la una «bola de Nadal transitable de 8 metres de diàmetre». A la plaça del Prim se n'hi ha instal·lat una altra, de 5 metres de diàmetre.

Al Mercadal tornarà a haver-hi el Mercat de Nadal entre el 2 i el 22 de desembre, de nou amb la distribució de l'any passat. Es va organitzar per oferir un circuit de circulació dins de la plaça per reduir el risc de contagi. Malgrat que la situació hagi millorat, Caelles considera que va deixar una bona valoració, motiu pel qual es repetirà aquesta distribució.

A la mateixa plaça ja hi ha l'arbre de Nadal, de 13 metres d'alçada, 46.900 punts de llum i 2.025 wats de potència. Per últim, la plaça d'Evarist Fàbregas, al Pallol, acollirà el Mercat d'artesania de l'1 de desembre al 5 de gener. Obrirà cada dia de deu del matí a dues del migdia i de dos quarts de cinc a nou del vespre.

També es recupera el servei de ludoteca del Gaudí Centre. S'ofereixen tallers infantils relacionats amb Nadal, Gaudí i el Modernisme per als quals cal inscriure's. S'oferiran del 23 de desembre al 4 de gener exceptuant el dia de Nadal, el de Sant Esteve, el de Cap d'Any i el 2 de gener.

Representants comercials de la ciutat amb el Geni de Nadal al mig
Govern i teixit comercial han presentat la campanya de Nadal d'enguany acompanyats del Geni de Nadal | Jordi Olària Gras

Reus, un Nadal amb geni pren forma humana

Segons ha detallat Caelles, el cartell d'aquesta campanya s'ha dissenyat emulant els de les ciutats europees. El lema Reus, un Nadal amb geni va en consonància amb la imatge i la marca que des de l'Agència de Promoció es fa servir des de fa mesos. Tot plegat culmina, aquestes festes, amb l'arribada del Geni de Nadal.

Es tracta d'un personatge molt vistós, amb cabell extravagant i un vestit lluminós que serà el protagonista de la campanya. La regidora ha explicat que «barreja la genialitat que tenim com a ciutat amb la màgia i l'alegria de Nadal». Serà ell qui distribuirà els programes de Nadal i acompanyarà els espectacles itinerants que s'han programat.

En el marc d'aquests espectacles itinerants, el Geni també repartirà els imants nadalencs i les postals infantils que s'han editat perquè la canalla les pinti. Hi haurà quatre models d'imants i quatre de làmines, i si les col·leccionen totes, els infants podran participar en el sorteig d'un lot infantil de Nadal el 4 de gener al Gaudí Centre.