Carles Prats mostra una imatge virtual del projecte actual

El projecte de «gastromercat» de Reus obre dos mesos de consultes prèvies

El nou espai ha d'ocupar el lloc on hi havia hagut el supermercat Caprabo | Es preveu construir una terrassa elevada a la façana principal

El futur espai de restauració del Mercat Central de Reus ha engegat els primers tràmits aquest dilluns. Reus Mobilitat i Serveis ha obert el període de consultes prèvies per als agents del sector que s'hi interessin. Durarà dos mesos i ha de servir per definir la idea que es va presentar el passat mes d'abril.

Segons exposava Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, el que es vol és trobar un inversor privat que obri un «gastromercat». Serà un espai que ocuparà la zona on hi havia hagut el Caprabo de dins del Mercat Central. Comptarà també amb una terrassa exterior a la cantonada que dona al carrer de Sant Joan i al de Sardà i Cailà.

La idea és que hi hagi parades amb productes preparats per al consum directe. Un dels aspectes que es volen aclarir ara és fins a quin punt es pot vincular aquest nou espai amb les parades existents. Prats assegurava que una de les voluntats era que fossin qui proporcionessin els aliments a aquest nou espai.

L'espai ocupa 890 metres quadrats i estarà dividit en dues zones. La interior, amb les parades autoservei, ocupa uns 440 metres quadrats. Els 445 metres quadrats restants seran els de la futura terrassa exterior, a l'altura del mercat.

Segons té previst l'Ajuntament, aquest nou espai funcionarà de manera independent del Mercat Central pel que fa als horaris. D'aquesta manera podrà estar obert per oferir esmorzars, dinars i sopars. Durant els pròxims dos mesos es definirà i concretarà el projecte amb les aportacions dels agents privats del sector.

L'objectiu és que es pugui treure a concurs públic i que hi hagi un inversor que hi destini els 700.000 euros amb els quals es pressuposta el projecte. Es preveu obrir part de la façana principal, enderrocar les escales i rampes actuals i allargar el nivell del mercat per construir la nova terrassa. Encara no hi ha calendari per al projecte perquè, de fet, és un altre dels aspectes que s'ha de definir durant els dos pròxims mesos de consultes prèvies.

Segons Prats, aquest futur espai «ha d’impulsar encara més el Mercat Central». És la mateixa línia que persegueix el canvi horari que s'ha d'aplicar aquesta setmana. En el cas del futur «gastromercat», també es projecta per «esdevenir una peça més en l’àmplia oferta gastronòmica de la ciutat».

El concepte que, segons el govern municipal, hi ha sobre la taula, és el d'un espai «amb el producte de qualitat, fresc i de proximitat com a element principal». També es vol que aporti «valor afegit, amb vida i activitat al llarg de tota la jornada i amb ofertes gastronòmiques per esmorzar, fer el vermut, dinar o sopar, per exemple». Fins al 4 de desembre, els interessats poden adreçar-se al consistori a través del correu info@reusmobilitat.cat, del 977 300 006 i de les oficines de la segona planta del Mercat Central.