Imatge exterior del polilleuger de l'escola Cèlia Artiga de Reus

Inauguren els dos últims polilleugers de Reus, que ja havien entrat en funcionament

El del Cèlia Artiga està operatiu des del 2020 i el del Joan Rebull des d'aquest setembre

Els darrers polilleugers de Reus s'inauguraran aquesta setmana. Són els de les escoles Cèlia Artiga i Joan Rebull, que tot i que fa setmanes que tenen activitat, seran inaugurats oficialment aquests dies. Dimarts, dia 23 de novembre, a tres quarts de quatre de la tarda serà el torn del barri Sol i Vista.

La inauguració de l'equipament del barri Niloga serà a la mateixa hora el dijous 25 de novembre. En aquest cas concret, el polilleuger va començar a tenir activitat la setmana del 20 de setembre, mentre que el del Cèlia Artiga està operatiu des del setembre del 2020. Els actes inaugurals queden oberts a la ciutadania i comptaran amb representants municipals, de la Generalitat, de clubs esportius i de la comunitat educativa i el teixit veïnal.

Tots dos mantenen la filosofia amb la qual ja es fan servir els altres polilleugers de la ciutat. Són equipaments vinculats a una escola, que hi fa les classes d'educació física i algunes activitats extraescolars. Fora d'aquest horari, però, entitats i clubs de la ciutat els poden fer servir per a la pràctica esportiva.

S'hi programen tant entrenaments i competicions entre setmana com partits els caps de setmana. Aquests dos polilleugers se sumen als que ja fa anys que funcionen al barri Gaudí i al costat de l'escola Alberich i Casas. El polilleuger del Cèlia Artiga va quedar acabat l'estiu del 2020 i va entrar en funcionament el curs passat, marcat especialment per la pandèmia.

Imatge de l'interior del polilleuger del Cèlia Artiga de Reus
Els polilleugers compten amb una pista, vestidors i unes petites graderies | Jordi Olària Gras

Les obres havien començat l'abril del 2019, però la construcció es va veure afectada per l'esclat de la pandèmia. Pel que fa al polilleuger de l'escola Joan Rebull, les obres van començar l'agost del 2019 i també van veure's aturades per les restriccions arran de la pandèmia. En el seu cas es preveia posar-lo en marxa durant el primer trimestre d'enguany, però finalment va entrar en funcionament aquesta tardor.

Són els darrers equipaments esportius oberts a Reus, però no els últims projectats. Per una banda s'està treballant en el Pavelló del Molinet, previst al barri de Mas Iglesias. Els polilleugers compten amb una pista, dos vestuaris i una petita grada.

El Molinet, en canvi, serà de més envergadura, sense arribar a equiparar-se amb el Pavelló Olímpic Municipal. La pista esportiva comptarà amb més utilitats. Tindrà sis vestidors, una zona d'escalada i més grades que els polilleugers.

El calendari del govern municipal marca que el projecte quedi redactat aquest mandat i sigui el pròxim Ajuntament qui s'encarregui de construir-lo. Més avançat està el Centre Aquàtic i de Fitness que es va aprovar aquest setembre. La seva dimensió fa que, a priori, es posi en marxa el 2025.