Bombers Guàrdia Urbana Reus carrer Wad-Ras

Un possible nou intent de punxar la llum activa Bombers i Guàrdia Urbana al carrer Wad-Ras de Reus

S'ha rebut un avís perquè els cables de la façana treien guspires | Els veïns ho vinculen als ocupes del bloc del carrer Wad-Ras on aquest dilluns 18 de febrer es va tapiar un pis

Un nou intent de punxar la llum al carrer de Wad-Ras de Reus hauria activat una dotació dels Bombers de la Generalitat i una de la Guàrdia Urbana de Reus. Els primers indicis apunten en aquesta direcció, així com els veïns de la zona. El servei d'extinció d'incendis ha rebut un avís a les deu del matí d'aquest dimecres perquè, segons els veïns que hi han trucat, hi havia cables a la façana del bloc que treien guspires.

Als negocis de la zona, propietaris i veïns afirmaven que s'ha tractat d'un nou intent de punxar la llum per part de les famílies que hi viuen en situació d'ocupació al tercer pis. Des de Bombers només s'explica la seva actuació, i no els motius que l'han motivada; una dotació s'ha desplaçat al número cinc del carrer de Wad-Ras juntament amb la Guàrdia Urbana. Quan han comprovat que hi havia cables que treien guspires han avisat la companyia elèctrica.

Guàrdia Urbana Reus Wad-Ras
Una dotació de la Guàrdia Urbana s'ha desplaçat al carrer de Wad-Ras | Jordi Olària Gras

 

A continuació s'ha tallat la llum per tal de poder-hi treballar i solucionar el problema. Al carrer i a l'interior dels negocis de la zona, els veïns asseguren que es tracta d'un nou intent de connectar-se il·legalment a la xarxa elèctrica. Els darrers mesos, mantenen, aquesta mateixa pràctica ha provocat dos incendis en aquest mateix bloc de pisos.

veïns wad-ras horts de simó reus ocupes
Veïns d'Horts de Miró, concentrats en contra de les ocupacions d'habitatges | Jordi Olària Gras

 

L'endemà de la manifestació en contra dels ocupes a Reus

No feia ni 24 hores que alguns veïns de la zona s'havien concentrat a la plaça del Comte de Reus per reclamar solucions a la situació que, afirmen, els fa impossible la convivència. Aquest mateix dilluns han tapiat, per iniciativa pròpia, l'entrada d'un pis on, fins ahir mateix, hi vivia una família que l'havia ocupat. La comunitat assegura que es tracta d'una mateixa família que tenia ocupats tres pisos de la mateixa planta, i que amenaçaven i havien agredit a altres veïns.

tapien pis wad-ras reus
Els veïns han fet tapiar un pis al carrer de Wad-Ras de Reus | Jordi Olària Gras

 

De la mateixa manera que ja s'havia fet al seu barri, Josep Machado, president de l'Harmonia del Carme i membre de la junta de la Coordinadora d'Entitats, va apuntar els veïns de Wad-Ras cap a l'actuació de tapiar el pis. A la plaça del Comte de Reus, els veïns concentrats van mostrar la seva indignació per aquestes situacions. Afirmen no tenir res en contra d'aquelles famílies que han ocupat un habitatge perquè no tenien on viure. De fet, al mateix número cinc hi ha dos pisos més en aquesta situació i contra els quals «no tenim res en contra seva», explicava la presidenta de la comunitat, Natalia Rusneac.