Pellicer aposta per una marca pròpia per engegar la precampanya

L'actual cap de gabinet d'alcaldia i nou director de campanya obre la porta a incorporar altres partits a la candidatura

Carles Pellicer, alcalde de Reus, aposta per una marca pròpia i personalista per engegar la precampanya electoral. Amb el nom de 'Pellicer Reus 2019' s'ha elaborat un logotip nou sense presència de sigles de cap partit i defugint, també, els colors corporatius del PDECat. L'actual cap del gabinet d'alcaldia, Marc Just, serà el director de la campanya electoral, una tasca que, afirma que podrà dur a terme de manera independent a la seva feina institucional.

Pellicer obre la porta a coalicions preelectorals

«Ha de ser la candidatura més votada», sentencia Marc Just en relació a la llista que encapçalarà Carles Pellicer. Afegeix, a més, que «el govern de Reus que surti de les eleccions del 2019 ha d'estar configurat amb una gran majoria de forces diverses» i, en aquest sentit, obre la porta a pactes postelectorals, però també anteriors als comicis municipals  si qualsevol formació es vol incorporar «al paraigua Pellicer Reus 2019».

«Tenim prou mà esquerra i prou convicció per convèncer qualsevol altre partit que se sumi a aquesta majoria després de les eleccions o abans de les eleccions», assegura. En aquesta línia, considera que «la figura de Pellicer és una figura de consens, en aquesta ciutat», i manté que el que buscarà aquest equip electoral són «majories sòlides per arribar a fer pactes de govern, però també per tirar endavant iniciatives polítiques fora del govern».

Aquesta filosofia, de fet, afirma que és la que ha seguit l'actual equip polític de l'alcalde de Reus, una opinió que no comparteix cap dels partits de l'oposició municipal. Sovint, de fet, recorden que l'actual govern no ha pogut pactar cap dels darrers tres pressupostos municipals. Una circumstància que, segons l'equip de l'alcalde, s'ha produït per la falta de capacitat de diàleg de la resta de forces.

Marc Just explica la precampanya electoral al costat de Carles Pellicer
Marc Just explica la precampanya electoral al costat de Carles Pellicer | Jordi Olària Gras

 

Una candidatura transversal

Amb coalicions electorals o no, Marc Just ha explicat que la llista electoral que s'està perfilant busca i integra persones de «diferents sensibilitats» polítiques que van d'esquerra a dreta de l'eix ideològic. És per això, afirma, que s'ha escollit el color blanc com a fons del logotip, perquè «el color de la pau, de la netedat, del pacte, de l'acord i de la convivència».

Preguntat per la futura llista electoral, el director de campanya ha respost que «el que tenim és el candidat i un equip de campanya sòlid». Una resposta similar a la que ha donat quan se li ha preguntat per les sigles que figuraran a la papereta electora, «fins al mes de març no es decideix». Així doncs, almenys per ara, l'actual alcalde Carles Pellicer optarà per una imatge més personal que de partit per engegar motors i presentar-se a la reelecció.

Marc Just presenta la precampanya electoral de l'equip de Carles Pellicer
Marc Just presenta la precampanya electoral de l'equip de Carles Pellicer | Jordi Olària Gras

 

Cap de gabinet d'alcaldia i de campanya electoral

Marc Just ha començat la presentació de la campanya aclarint que el seu càrrec actual no és un impediment a l'hora d'assumir, també, la direcció de la campanya electoral de Carles Pellicer. «Us puc assegurar que és una feina que puc fer perfectament en el meu temps lliure i que en cap cas és incompatible amb la tasca institucional que s'està duent a terme a l'Ajuntament». Assegura, de fet, que «és una línia molt important la que separa la tasca de dirigir i fixar l'estratègia política d'una campanya amb el que vindria a ser la feina institucional en un Ajuntament».

Els partits de Reus, en precampanya

La presentació pública de la campanya de Pellicer no és la primera que fa una futura candidatura a l'alcaldia de Reus. El PSC va engegar motors a meitats de setembre amb la visita de Jaume Collboni. També ERC, sòcia de govern de Carles Pellicer, va posar en marxa la maquinària, de manera més tímida, el passat 1 d'octubre; la posada en escena de Noemí Llauradó va arribar, però, fa dos divendres.