Façana principal del Mercat Central de Reus

Els Mercats de Reus amplien la prova pilot de venda online amb més parades i productes

La iniciativa va començar a principis de març i es vol oferir a ple rendiment a la tardor

Els Mercats de Reus, de la mà d'Ulabox, amplien la prova pilot de venda online que van començar a principis de març per reforçar el sistema i, així, oferir el servei a ple rendiment a la tardor. En concret, es pot comprar en 14 parades dels Mercats de Reus i s'ha ampliat considerablement l'àrea de repartiment.

Més parades i un radi més ampli de repartiment

El servei es va començar durant el confinament tot i que feia poc més d'una setmana que s'havien iniciat les proves. Després d'aquests mesos de proves i amb uns bons resultats, s'amplia l'abast amb més parades i un radi de repartiment molt més ampli per reforçar la prova pilot.

A la plataforma hi ha catorze parades de totes les activitats per recrear l'experiència de la compra al mercat des de casa. Es podrà comprar fruita i verdura, peix i marisc, pesca salada i llegums, carnisseria, xarcuteria i cansaladeria, menuts, polleria i aviram, menjar precuinat i elaborats, etc.

Ara hi ha una parada del Mercat del Carrilet, Fruitacasa, i la resta són del Mercat Central: Xarcuteria K l’Anto, Polleria La Cantonada 108, Casa Borrull, Carnisseria Mestre Vilella, Carnisseria Antònia, Polleria Rosa Riba, Xarcuteria Àlex, Carnisseria Tremosa, Peixos Toni Ortiz, Daniel Salinas, Pesca Salada Vidal, Carnisseria Bigorra i Casa Pladevall. Tres parades més van signar l’acord i es poden incorporar a la plataforma en el moment que vulguin, igual que la resta de parades dels dos mercats.

L’acord entre els paradistes dels Mercats de Reus i Ulabox garanteix que els productes frescos del mercat puguin arribar a la seva àrea d’influència de manera immediata i amb totes les garanties. Ara, en aquesta segona part de la prova pilot, s'ha ampliat l'àrea de repartiment a Reus, Tarragona i diverses poblacions del Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès, tot i no ser a diari.

Lliurament diari: Reus, Tarragona, Almoster, Cambrils, Castellvell, La Canonja, La Selva del Camp, Montbrió del Camp, Riudoms, Salou i Vila-seca.

Lliurament un o dos dies a la setmana: L’Aleixar, Les Borges del Camp, Maspujols, Mont-roig del Camp, Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, Vilaplana, Vinyols i els Arcs, Valls, Alcover, Torredembarra, Perafort, El Morell i La Pobla de Mafumet.

Una prova pilot molt positiva

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, valora molt positivament la prova pilot i com s’ha garantit el servei durant les setmanes de confinament: «Durant aquestes setmanes hem comprovat que l’oferta dels Mercats de Reus també és competitiva online, ara fem un pas endavant, amb més parades i una àrea de repartiment més àmplia.» Segons Prats, «amb aquesta digitalització  els mercats s’obren moltes portes i arriben als clients que s’estimen més comprar per Internet però volen fer-ho de manera conscient, amb productes de qualitat i proximitat. A més, el repartiment mancomunat i amb rutes i horaris prefixats permet optimitzar recursos i garantir que el producte fresc arribi a les cases en perfectes condicions».

Segons Jaume Gomà, CEO i co-fundador d’Ulabox: «Ens complau veure com el projecte segueix creixent gràcies tant al suport dels paradistes com de la bona resposta dels clients. És especialment destacable l’esforç de tothom per haver aconseguit donar servei en una època tan complicada com han estat els mesos de març i abril, quan en realitat estàvem només preparats per una prova pilot». Gomà afegeix que «Reus ha estat el primer projecte amb Mercats Municipals que portem a terme fora de l’àrea metropolitana de Barcelona i estem especialment contents tant dels resultats com de la implicació de totes les parts, també a nivell de les Administracions, cosa que ens anima a seguir ampliant la cobertura del servei arreu de Catalunya».

Mínim en les compres online als Mercats de Reus

Per comprar als Mercats de Reus no fa falta anar fins al Central o al Carrilet i es pot fer a través de l'app  i la web d'Ulabox. La plataforma permet comprar els productes que el client vulgui de cada parada participant, amb una comanda mínima conjunta de 25 euros. 

Des de l'inici de les proves amb els primers clients, l'import del tiquet mig és de 82 euros per comanda i client, un import que demostra la bona acceptació de la proposta comercial, facilitant l'accés a la qualitat i servei dels Mercats de Reus fins i tot quan no és possible o fàcil anar-hi físicament.

Per als nous clients, mentre duri la segona fase de la prova, la primera comanda no té despeses d'enviament. Només cal afegir el cupó de descompte FLASHREUS i es descompta directament al tiquet final. Les comandes de més de 79 euros no paguen despeses d’enviament. Per a la resta, sense el cupó de descompte, l’import és de 4,50 euros.