Tres robatoris en una nit al barri La Pastoreta de Reus

Almenys tres establiments haurien patit robatoris el passat dimecres 10 | Els assalts es s'haurien perpetrat en una sola nit

El barri La Pastoreta de Reus hauria estat víctima, les darreres setmanes, d'una sèrie de robatoris. Els últims quinze dies han entrat, segons expliquen veïns i comerciants, almenys a tres establiments de la zona. Es tracta, segons fonts de la zona, del Bar Amistad, a l'avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer; el bar El Lolo, un local que ofereix shisha per a fumar i s'ubica al carrer de la Costa Brava; i el supermercat Jimmy, al mateix carrer que aquest darrer establiment.

Els fets haurien passat a la zona coneguda com El Greco, que forma part del barri La Pastoreta. Està situada entre l'avinguda de Pere el Cerimoniós, la del Cardenal Vidal i Barraquer i la plaça d'Europa, amb el carrer de Benidorm al centre. Els robatoris ja s'haurien denunciat als Mossos d'Esquadra, que els estarien investigant.

En la majoria dels casos s'ha utilitzat el mètode de l'encastament, que consisteix en fer xocar un vehicle contra la porta de l'establiment per tal de fer-s'hi pas. Una vegada obert el forat, els lladres hi entren per prendre, generalment, la caixa registradora i el que trobin a l'abast i de manera ràpida. En algun dels casos, coincidint amb els darrers dies de temporal de pluja, els propietaris havien deixat dins l'establiment tota la recaptació.

El barri Mare Molas també pateix robatoris

Avui mateix s'ha conegut que el barri Mare Molas també ha patit una onada recent de robatoris. Els seus veïns, de fet, es mostren preocupats i reclamen més seguretat a la zona. Fins a quatre establiments s'han trobat indicis de robatoris, i en un d'aquests, el furt s'hauria arribat a consumar. Es tracta de la pastisseria El Parc, que aquest dimarts passat, 16 d'octubre, es va trobar greus destrosses a l'establiment.

El propietari hauria descobert, en obrir el local, que la finestra era oberta i li havien robat la caixa registradora. En el cas d'aquest barri, en tres dels quatre intents, els lladres no haurien pogut entrar a l'establiment. Els quatre objectius dels assaltants eren locals relacionats amb el món de l'alimentació