Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge exterior del Gaudí Centre de Reus, a la plaça del Mercadal

Redessa tornarà a licitar el restaurant del Gaudí Centre quan la situació millori

El govern local manté la voluntat d'obrir concurs públic per explotar l'establiment

Redessa, l'empresa municipal de l'Ajuntament de Reus, està treballant en el plec de condicions per tornar a treure a licitació pública el restaurant del Gaudí Centre segons confirmen fonts municipals a aquest mitjà. Apunten, això sí, que «els efectes de la pandèmia en el sector de la restauració fan que no es pugui anunciar el calendari».

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Actualment s'està estudiant quines condicions i clàusules figuraran al nou concurs públic per explotar el restaurant, que fa dos anys que es troba tancat. Sense detallar-les, des del consistori s'assegura que «el plec tindrà novetats per fer-lo més avantatjós per als possibles interessats».

El darrer concurs públic, que va quedar desert, ja havia rebaixat, per exemple, el cànon mensual que havia de pagar qui guanyés la licitació. Aleshores es va situar als 2.000 euros més IVA a partir del tercer any. Durant els dos primers es plantejava un període de carència per compensar la inversió que calia fer per posar a punt un establiment que feia un any i mig que estava tancat.

Dos anys sense inquilins al restaurant del Gaudí Centre

L'espai no ha tingut l'activitat continuada que es preveia quan es va obrir. La darrera va ser entre el 2014 i el 2019, en mans del grup empresarial de Casa Coder. El procediment negociat que es va fer aleshores permetia que l'explotessin fins a l'any 2025, però a principis de gener del 2019 van decidir abaixar la persiana.

Segons van explicar aleshores, van prendre la decisió perquè no ho podien compatibilitzar amb el seu establiment principal i perquè tampoc havien trobat cap oferta que els permetés traspassar l'explotació del restaurant del Gaudí Centre. Des d'aleshores, l'Ajuntament l'ha licitat una vegada, l'estiu passat, una oferta pública que va quedar deserta.

L'arribada dels darrers inquilins, de fet, ja s'havia produït després de diversos concursos sense cap empresa interessada. Aquest 2020 es va rebaixar el lloguer mínim del local dels 3.000 euros mensuals més IVA als 2.000 euros al mes més IVA. També es contemplava una exempció del lloguer durant els dos primers anys per compensar la inversió que calia fer a l'espai per tornar-lo a posar a punt.

Entre les clàusules no econòmiques, es demanava que el cap de sala tingués «un nivell adequat d'anglès» per convertir el restaurant en un pol d'atracció turística vinculat tant a la restauració en general com a l'activitat del Gaudí Centre en si. El mes de juny passat, quan es va anunciar el darrer concurs públic, la regidora d'Economia i Coneixement i presidenta de Redessa, Teresa Pallarès, definia l'espai com «un local emblemàtic de la ciutat de Reus».

Enmig dels efectes de la pandèmia, i ja amb restriccions canviants, explicava que s'havia fet «un esforç» per atendre la situació de la restauració. La licitació establia quinze anys de durada i un termini de sis mesos per fer les obres necessàries i obrir el restaurant. Aleshores es va marcar les festes de Nadal com a calendari perquè la part superior del Gaudí Centre recuperés l'activitat. Es tracta d'un espai de 225 metres quadrats de sala i 130 més de terrassa, 33 de sobreàtic i la possibilitat d'afegir-hi, encara, la terrassa a peu pla, a la plaça del Mercadal.