L'alcalde Pellicer, durant la visita d'obres a la plaça de la Sang

La reforma de la plaça de la Sang de Reus avança a bon ritme i arriba al seu equador

Segons l'alcalde, «la plaça estarà a punt per tornar a ser l’escenari d’un dels actes més destacats de la setmana Santa»

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, han visitat avui dijous, 14 de febrer, les obres de re-urbanització de la plaça de la Sang, unes feines que, segons els dirigents municipals, arriben ja al seu equador.

Passejant per la zona, el batlle reusenc ha afirmat que «estem a punt d’arribar al 50% dels treballs realitzats i, per tant, estem dins dels terminis; si no hi ha cap impediment i la climatologia ho permet, la plaça estarà a punt per tornar a ser l’escenari d’un dels actes més destacats de la setmana Santa».

«És una obra emblemàtica»

El projecte, concretament, engloba la remodelació de la plaça, el carreró de la Puríssima Sang i el carrer d’Arnavat Vilaró i, tal com expliquen des del consistori, resoldrà l’estat d’envelliment dels vials i els diversos problemes de circulació, amb més espai per als vianants.

«És una obra important, té un pressupost de 492.000 euros i és una obra emblemàtica; tornarem a tenir la plaça de la Sang amb tot el protagonisme de les Tres Gràcies, amb un nou disseny i una nova plaça; serà el primer acte oficial, l’acte d’obertura de la plaça», ha explicat Pellicer.

L’alcalde també ha avançat que les feines de remodelació de la part de davant de la Ferreteria Martí «les deixarem per a després de Setmana Santa» i ha afegit que «s’haurà de tallar un tram de raval, però ho tenim tot previst».

font plaça de la sang reus
La font de la plaça de la Sang, que es restaurarà i d'on tornarà a rajar aigua | Jordi Olària Gras

 

La font de la plaça de la Sang

Les tasques que es duen a terme a la plaça de la Sang també serviran per eliminar-ne el cablejat aeri i soterrat totes les connexions i subministraments. Un altre element que es veurà afectat per l'impacte d'aquestes obres és l'emblemàtica font de la plaça. Segons ha afirmat el batlle, es restaurarà per millorar-ne la imatge i s'adequarà per tal que hi torni a rajar aigua.

Imatge virtual de la futura plaça de la Sang de Reus
Imatge virtual de la futura plaça de la Sang de Reus | Ajuntament de Reus

 

Molèsties i queixes veïnals

En aquest sentit, Pellicer ha reconegut que «som conscients que són obres d’envergadura, que durant aquests mesos han provocat molèsties, i és normal, però quan estiguin acabades tots podrem gaudir d’una plaça en unes magnífiques condicions».

Els veïns i comerciants de la zona, per la seva part, s’han queixat per les molèsties que suposen les obres, uns inconvenients que, des del govern, es lamenten, però es consideren inherents a qualsevol projecte urbanístic.

Les obres de remodelació, segons l'Ajuntament, ja han arribat al seu equador
Les obres de remodelació, segons l'Ajuntament, ja han arribat al seu equador | Ajuntament de Reus

 

Talls en el subministrament elèctric i d'aigua

Els negocis dels voltants, precisament, ja van patir un episodi important de talls de llum i aigua arran de les feines de remodelació i, malauradament, no ha estat l’únic. Alguns dels establiments, que prefereixen no donar el seu nom, expliquen que diumenge es van quedar sense llum, una situació que ha estat recurrent.

Denuncien, de fet, haver notat una pèrdua de clientela important. «Nosaltres ja hem perdut clients, i aquestes pèrdues no ens les torna ningú», expliquen. D'altres, però, es resignen tot sabent que no s’hi pot fer res: «confiem que quan tot acabi ens deixin la plaça maca i hagi valgut la pena».

Dificultats per a cotxets i cadires de rodes

Ara per ara, diversos vianants també posen de manifest la complicació de circular per les voreres, que s’han adaptat durant les obres, especialment amb cotxes de criatura o cadires de rodes.

Et pot interessar: