Moment del rodatge de 'Red Pearl Queen'

'Silenci, es roda!': alumnes de l'Escola de Cinema de Reus graven un nou curtmetratge a Salou

'Red Pearl Queen', dirigit per Miguel Ángel Romero, és un dels nou curtmetratges que l'ECIR produirà aquest 2019 | Matrícula oberta pels Tallers de Cinema d'aquest estiu a l'ECIR

  

Mesos intensos de treballa a l'Escola de Cinema de Reus, que ja ha engegat la meitat de rodatges dels curtmetratges que dirigeixen els alumnes de l'escola. Des d'ara i fins el mes de juliol - data en que començarà una nova edició del Taller d'Estiu - alumnes, professors i professionals del món del cinema treballen en el rodatge i producció dels curts, un dels quals prenia forma aquest cap de setmana entre Salou i Reus.

  

Rodatge al 'House of Illusion de Salou i a l'Institut Pere Mata de Reus

  

Durant tot el cap de setmana i també dilluns, l'equip de rodatge de l'ECIR ha estat en diverses localitzacions de Salou i Reus enregistrant les imatges de  'Red Pearl Queen', un espectacular curtmetratge escrit i dirigit per Miguel Ángel Romero - alumne de l'escola de cinema tarragonina -. Tal com ha explicat el mateix Romero: «És un musical molt emotiu, ambientat en el món de les drag queens i amb la malaltia de l'Alzheimer com a teló de fons». Els protagonistes són els coneguts actors televisius Chiqui Fernández ('El Comisario', 'Amar es para siempre', Cuéntame como pasó') i Paco Marín ('Periodistas', 'Hospital Central', 'El secreto de Puente Viejo' o 'Brigada Costa del Sol').

  

L'equip professional i docent de l'ECIR, capitanejat pel seu director Daniel Villanueva, ha estat durant tot el curs tutoritzant la preparació del curtmetratge, tasca que es manté, com és habitual amb els projectes professionals que els alumnes treballen durant el curs, també durant el rodatge i la postproducció del material. D'aquesta manera, explica Villanueva  «assessorem els alumnes des del principi en cada projecte de forma personalitzada per tal de guiar-los en totes les fases de creació i producció totalment professionals d'una pel·lícula».

Moment del rodatge de 'Red Pearl Queen'
Moment del rodatge de 'Red Pearl Queen' | Àngel Ullate

 

  

Chiqui Fernández en un moment del rodatge
Chiqui Fernández en un moment del rodatge | Cedida

 

En tot aquest procés de creació d'una pel·lícula, Villanueva destaca l'evolució dels alumnes als quals  «se'ls nota que van agafant ofici, cada vegada estan més preparats i amb més confiança a l'hora de prendre decisions».

Nou curtmetratges professionals

L'escola de cinema ja està finalitzant 4 dels 9 curtmetratges que produirà aquest curs. Entre ells, destaca també  'Caminos, de Guiomar Suñé, que s'ha rodat aquest mes de maig,  'Forum Porcos' que es rodarà a mitjans de juny o el curtmetratge que l'Escola de Cinema farà conjuntament amb Vermuts Miró i que es començarà a rodar el mes de juliol. Es titula 'Gaudir' i està escrit per l'alumna de l'ECIR Giselle Ruiz. Tot plegat,  un ritme de treball força alt que es traduirà, afirma Villanueva «en curtmetratges professionals i d'alta qualitat, alguns dels quals esperem que a més puguin tenir una bona trajectòria en festivals nacionals i internacionals».

  

Daniel Villanueva
Daniel Villanueva, al centre de la imatge, és el director de l'Escola de Cinema de Reus | Àngel Ullate

 

Aquestes noves produccions d'alumnes de l'escola se sumaran a curtmetratges ja consolidats com  'Última sesión' - que podeu veure en obert a Vimeo i Facebook - 'Llanto', 'Recoge tus cosas' o 'Basuras'. I és que l'Escola de Cinema de Reus  s'ha convertit en només cinc anys en  un dels centres de producció de curtmetratges més importants a escala catalana, gràcies al seu mètode docent basat en la formació pràctica i professional dels alumnes, que acaben la seva formació perfectament preparats per enfrontar-se a un rodatge professional.

Taller d'Estiu: Una primera experiència amb el cinema

  

Aquest mes de juliol tornaran els  Tallers d'Estiu de l'Escola de Cinema de Reus uns tallers, explica Daniel Villanueva «que van començar una mica com una aventura per no perdre el ritme de l'any però que s'han consolidat any rere any i que té molta acceptació entre els joves als quals els agrada el cinema i que tenen curiositat per veure com es fa i participar en el procés de creació»

Curs 2019-20 ECIR
L'Escola de Cinema de Reus ja té a punt tot el programa formatiu pel curs 2019-2020 | Cedida

 

  

Ester Borrull, la coordinadora del Taller ens explica que  «l'objectiu del taller és introduir a joves d'entre 12 i 16 anys en el món del cinema, coneguent els detalls de l'altre cantó de la càmera, la seva història i els diferents llenguatges narratius. A més, el Taller també inclou la producció i rodatge d'un petit curtmetratge i el seu posterior muntatge per tal de viure una experiència cinematogràfica completa».

  

Matrícula oberta pel Taller d'Estiu 2019 de l'ECIR

  

El taller està dividit en 4 setmanes. Les dues primeres d'àmbit més teòric i focalitzades a descobrir els engranatges interns d'una pel·lícula i el material amb què es treballa i les altres dues dedicades al rodatge i muntatge d'un curtmetratge.

ECIR

 

  

Aquest rodatge es realitza en alguna localització de la ciutat, cada any es treballa amb algun gènere en concret per aprofundir en les seves claus i llenguatges i el resultat final s'estrena en una sala de cinema. En definitiva, és un taller perquè els més joves tinguin la seva gran experiència en el món del cinema.

La matrícula pel Taller d'Estiu ja és oberta i les places són limitades a 15. El taller es durà a terme de l'1 al 31 de juliol, de dilluns a divendres durant el matí. Teniu més informació i accés a fer la reserva de plaça a la pàgina web de l'Escola de Cinema de Reus.

'Parking Zombie', un dels rodatges del Taller d'Estiu de l'ECIR
'Parking Zombie', un dels rodatges del Taller d'Estiu de l'ECIR | Cedida

 

Matrícula oberta pel Curs 2019/2020

També és oberta encara la matrícula pel curs 2019/2020 que començarà al mes de setembre i on podreu estudiar Creació i Direcció, Guió o Muntatge, a les instal·lacions que l'ECIR té al centre de Reus. També podeu matricular-vos al Diploma de Postgrau en Direcció Cinematogràfica que l'ECIR i la Universitat Rovira i Virgili posen en marxa el gener de 2020 per a alumnes que ja tinguin un grau universitari.

rodatge ECIR
'En un rodatge s'han de cuidar tots els detalls per aconseguir la imatge perfecta' | Àngel Ullate

 

Rodatge de 'Caminos' de Guiomar Suñé
Rodatge de 'Caminos' de Guiomar Suñé | Cedida