Un grup de persones caminant pel passeig de la Boca de la Mina de Reus

El passeig de la Boca de la Mina de Reus s'obre a les escoles de la ciutat

Aquests recorreguts didàctics se sumen a les propostes saludables que ja existien

L'obertura al públic del passeig de la Boca de la Mina segueix ampliant la seva oferta. Aquesta setmana s'han presentat les guies didàctiques a les escoles de Reus. Es tracta de material relacionat amb les rutes culturals i sobre el cicle de l'aigua que s'ha elaborat per destacar els valors naturals, patrimonials i històrics del passeig.

L'escenari de la presentació va ser l'escola Mowgli, al bell mig d'aquesta àrea verda al nord de la ciutat. L'empresa Play&Go ha estat l'encarregada de crear el material amb un pressupost de 87.362 euros. També és obra de la companyia l'elaboració dels productes audiovisuals, de realitat virtual augmentada i d'una aplicació informàtica.

S'han fet quatre guies diferents destinades, respectivament, als alumnes d'educació infantil, primària, secundària i adults. Combinen exercicis per fer a les aules i al passeig mateix adaptats al currículum educatiu. Segons destaca l'Ajuntament de Reus, s'han elaborat tenint en compte les persones amb necessitats educatives especials i amb perspectiva de gènere.

Rutes per a tots els gustos per redescobrir el passeig de la Boca de la Mina

Precisament davant de l'escola Mowgli, a la nova plaça de M. Àngels Ollé, s'ha instal·lat un punt informatiu. S'hi fa difusió de les rutes saludables que s'han dissenyat amb la Boca de la Mina com a punt neuràlgic. Se n'ha previst una de curta per fer-la caminant, una de més llarga per fer-la caminant o corrent i una pensada per fer-la en bicicleta.

S'emmarquen en les propostes que ja existien sota el paraigua de Rutes Reus pels camins del terme municipal i el seu voltant. A causa de les restriccions per la pandèmia, des de l'Ajuntament s'havia demanat que les persones interessades s'inscrivissin per fer-les. Entre els que s'han vist atrets per les rutes i els que han anat a demanar-hi informació s'han registrat 250 peticions durant aquesta setmana.

L'obertura de la reforma del passeig de la Boca de la Mina encara no està acabada. Falten dos espais adjacents de nova creació, el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors. Són dos espais naturals amb vegetació autòctona que també tenen objectius didàctics.

Serà a final d'any quan s'obrin al públic, amb el marge que s'ha considerat necessari perquè la vegetació arreli. Al voltant de les Festes de Misericòrdia s'ha previst la inauguració de l'estàtua de la venedora d'anissos i també la inauguració oficial de la plaça de M. Àngels Ollé. També serà llavors quan s'activin la resta de materials relacionats amb els onze punts d'interès repartits pel recorregut del passeig.