Local buit del raval de Robuster de Reus

Reus obre una línia de fins a 20.000 euros de subvenció per obrir un negoci als ravals

En el marc de Reus Espais Vius s'ha activat una partida de 250.000 euros | Han de servir perquè s'implantin nous negocis als ravals de Robuster i de Sant Pere

Reus Espais Vius fa un pas més i obre una partida per ajuts a nous negocis de 250.000 euros. El programa per dinamitzar els ravals de Robuster i de Sant Pere permetrà subvencionar la meitat de la inversió que facin els negocis que s'implantin. El topall de l'ajut de l'Ajuntament de Reus serà de 20.000 euros.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha volgut subratllar que, a més de la subvenció econòmica, també es vol acompanyar i assessorar els impulsors dels negocis. De fet manté que «volem que aquest projecte tingui continuïtat i que, si tot va bé, es pugui fer extensiu a altres zones de la ciutat per reactivar-les».

La convocatòria s'obrirà a mitjans de mes i tindrà en compte els negocis «de triple impacte». Es tracta d'aquells que tenen compromís social, econòmic i mediambiental. Tal com es va anunciar, el programa de dinamització econòmica se centra en negocis que tinguin a veure amb la sostenibilitat i el medi ambient.

És per això que s'ha establert un barem que les candidatures als ajuts econòmics hauran de complir. Cada requisit dels que figurin a la convocatòria de subvencions sumarà un punt. Per accedir a l'ajut econòmic caldrà tenir almenys nou punts, tres en cada àmbit.

Aquests punts es podran guanyar a través, per exemple, de la contractació de persones de col·lectius prioritaris. En són exemple els aturats de llarga durada, els joves, els majors de 45 anys i les persones en risc d'exclusió social. També es valorarà l'ús de proveïdors de serveis o productes sostenibles.

De fet, almenys tres dels proveïdors del negoci han de ser de proximitat o de comerç just. El projecte d'empresa ha de preveure un impacte ambiental baix o positiu, l'ús de material reciclable, la reducció de residus i l'eficiència energètica. La línia de subvencions, de 250.000 euros, s'obre durant un any, fins que se'n consumeixi el pressupost.

A mesura que hi hagi negocis que compleixin els requisits s'aniran atorgant els ajuts. Mentre no s'ocupin amb nous negocis, els locals seguiran convertint els ravals en una galeria d'art a l'aire lliure. Prats ha detallat, de fet, que dos locals més podrien sumar-se a la iniciativa els pròxims dies.