Carles Pellicer i Tània Agudo mostrant la medalla de regidora d'ella

Tània Agudo s'incorpora al grup municipal del PSC de Reus

Substitueix a Sandra Guaita, actual diputada al Congrés dels Diputats | S'atorguen guardons municipals al Centro Latinoamericano de Reus i a l'Associació de Concerts

El PSC torna a tenir sis regidors al ple de Reus. La marxa de Sandra Guaita del passat mes d'abril es va fer efectiva al maig i Tània Agudo s'ha incorporat aquest divendres, durant la sessió de juny, al plenari municipal. La resta de grups municipals li han donat la benvinguda destacant, en alguns casos, la seva implicació al teixit associatiu i concretament veïnal de la ciutat.

Agudo, per la seva banda, ha agraït la rebuda i s'ha compromès a treballar «amb tots i totes mirant endavant i treballant per Reus». Professionalment prové del món docent on, tal com ha recordat el portaveu socialista, Andreu Martín, està especialitzada en educació especial.

Prèviament s'ha repetit la discussió sobre la celebració telemàtica dels plens. El Consell Comarcal del Baix Camp recuperarà els plens presencials, motiu pel qual la CUP ha tornat a reclamar que l'Ajuntament prengui la mateixa decisió. Un posicionament defensat per Marta Llorens que no ha convençut la resta de grups.

Només el regidor no adscrit Raúl Meléndez s'ha abstingut, mentre que la resta ha votat a favor de celebrar el ple de manera telemàtica. Débora García, portaveu de Cs, ha carregat contra la CUP perquè considera que no hi ha les condicions mínimes necessàries per recuperar la presencialitat.

Ha posat d'exemple que hi ha regidors que haurien de seguir el ple des de les bancades del públic. «Vuit hores en un banc de fusta sense reposabraços», ha recordat García referint-se al que sol durar cada sessió plenària. Llorens ha considerat un menyspreu per a qui treballa en males condicions que es considerés aquesta una situació precària.

Els nomenaments de la Generalitat impacten al ple de Reus

Ja amb el ple complet i en marxa, l'alcalde ha recordat que s'ha tombat el recurs de Fomento de Construcciones y Contratas. Així doncs, ha confirmat que l'adjudicació podrà reprendre's amb la voluntat que sigui tan ràpida com sigui possible. Durant la primera part del plenari també s'han fet efectius alguns canvis d'organització interna.

Montserrat Vilella, per exemple, deixarà de cobrar el sou de regidora per passar a cobrar-ne les dietes. D'aquesta manera percebrà el sou de la direcció general d'Autonomia Personal i Discapacitat de la Generalitat de Catalunya a la qual va ser nomenada fa deu dies.

Marta Llorens, portaveu de la CUP, ha carregat contra la duplicitat de càrrecs de Vilella, però també de Teresa Pallarès, regidora i delegada de la Generalitat a Tarragona. També ha criticat Noemí Llauradó, que és alhora vicealcaldessa i presidenta de la Diputació.

La regidora cupaire ha posat en dubte que es puguin dedicar els esforços que tots els càrrecs demanen quan se n'han de dedicar, també, a altres espais. Vilella ha optat per no entrar al debat, però sí que ha respost Noemí Llauradó. Ha recordat que la normativa obliga que sigui un regidor, en la funció que sigui, qui ocupi el càrrec de qualsevol diputat provincial.

«No em toca a mi canviar-ho, està establert així legalment», ha subratllat. També ha respost  a la CUP Teresa Pallarès, que ha anunciat que havia deixat l'acta de diputada a causa del seu nomenament en un càrrec executiu. En un altre àmbit, l'Ajuntament ha aprovat noves distincions municipals per a entitats de la ciutat.

El Centro Latinoamericano de Reus rebrà la Menció Honorífica Municipal, mentre que l'Associació de Concerts de Reus rebrà la Medalla de la Ciutat. En tots dos casos s'han justificat els guardons per la trajectòria de les entitats, que celebren 33 i 100 anys respectivament.

En el primer cas s'ha valorat la seva implicació amb la ciutat i la tasca duta a terme en el món cultural i associatiu. Se'ls aplaudeix especialment la seva voluntat de «promoure la difusió de la cultura i la realitat d'Amèrica llatina». Pel que fa a l'Associació de Concerts, s'ha valorat la tasca duta a terme per potenciar la música a la ciutat.

També s'ha destacat la seva implicació al teixit associatiu local i la seva participació o organització de diferents esdeveniments solidaris puntuals i anuals.  Els lliuraments es faran efectius, com és habitual, durant les Festes de Misericòrdia d'aquest 2021.