Teresa Pallarès

L'exregidora del PSC Teresa Pallarès, número tres de Junts per Reus

L'actual diputada de Junts per Catalunya torna a la política municipal | Carles Pellicer la presenta com un exemple de la transversalitat de la llista

Teresa Pallarès serà la número tres de la llista electoral de Junts per Reus. Carles Pellicer incorpora, a l'encapçalament de la papereta electoral, qui va ser regidora del PSC a la ciutat, a més de subdelegada del govern central a Tarragona amb el PSOE. Distanciada del partit des de fa temps, Pallarès és diputada de Junts per Catalunya al Parlament i torna a Reus per ser regidora, ara, per la llista neoconvergent.

Teresa Pallarès se suma a la llista de Carles Pellicer

Carles Pellicer, actual alcalde de Reus i futur cap de llista de Junts per Reus, ha obert l'acte d'avui de la candidatura del PDECat per a les pròximes eleccions municipals. Pellicer ha tornat a parlar d'una candidatura «transversal, integradora i amb matisos ideològics». Ha carregat durament contra «el PSC-PSOE, soci del PP en la cara B d'aquest règim postfranquista». Ha matisat, això sí, que amb la seva agrupació local sí que s'hi pot arribar a acords, com ho intentarà fer amb «el màxim nombre de forces possible dins d'uns marges democràtics».

Carles Pellicer i Teresa Pallarès
Teresa Pallarès serà la número 3 a la llista de Carles Pellicer | Jordi Olària

En referència a Teresa Pallarès, se l'ha presentat com algú «de la socialdemocràcia». «No és ella qui ha canviat d'idees, són els seus antics companys de partit», ha etzibat Pellicer. L'ha definit com «una peça clau d'aquest projecte», i com ja va fer durant la presentació de Montserrat Vilella, ha volgut convertir en actiu les seves diferències ideològiques. «Els nostres espais ideològics no són idèntics, però sí complementaris», ha assegurat Pellicer.

Teresa Pallarès, per la seva banda, ha centrat bona part de la seva intervenció en la situació actuar d'àmbit català. Ha recordat el judici que es duu a terme al Tribunal Suprem i la regressió patida, ha explicat, en l'àmbit dels drets i les llibertats. Ha ratificat la tesi de Pellicer, que «malgrat que ens hem enfrontat alguna vegada, políticament», ara vol incorporar-se al seu equip per treballar, ha sentenciat, per al futur de Reus. Després d'haver sortit de la crisi econòmica, ha afirmat, «ara hem de mirar endavant, ara va de créixer en activitat econòmica, en llocs de treball, en formació...».

Teresa Pallarès Junts per Reus
L'exregidora socialista s'ha presentat a la plaça del Castell | Jordi Olària Gras

 

La presentació de Teresa Pallarès, a la plaça del Castell

L'escenari de la presentació de Teresa Pallarès no ha estat qualsevol. S'ha escollit la plaça del Castell, on hi ha la seu, precisament, del PSC de Reus. El simbolisme, de fet, s'ha mantingut en aquest acte de precampanya neoconvergent. Si en la presentació de la imatge ja es va fer èmfasi en l'ús del blanc per representar el diàleg, aquest color s'ha mantingut protagonista. En acabar l'acte, com ja es va fer també durant la presentació de Montserrat Vilella, s'ha servit menjablanc; segons va dir Carles Pellicer la setmana passada, precisament perquè és blanc i és de Reus.

El mateix color lluïa, la setmana passada, Vilella, i aquest dilluns Teresa Pallarès. Al marge d'aquest corporativisme hi ha quedat l'actual alcalde, que no varia la seva dinàmica habitual de camisa blanca i americana i pantalons foscos. En els logotips presents a cantó i cantó de l'escenari també hi predomina el blanc

Tal com s'havia apuntat, la voluntat de presentar una llista transversal per part de Junts per Reus ha acabat suposant fitxar l'exsocialista Teresa Pallarès. La marca del PDECat local per aquests comicis vol aglutinar el màxim nombre possible de perfils diferents sota un mateix paraigua. Dels cinc primers llocs de la llista se n'han anunciat tres, i un altre podria ser Montserrat Caelles, actual regidora de Cultura i de Projecció de Ciutat. Falta per anunciar qui completarà aquest encapçalament, que per complir amb la paritat electoral, i si es confirma que Caelles ocupa un dels dos següents llocs, serà un home.

Carles Pellicer
L'alcalde de Reus ha presentat la número 3 de la seva llista per les eleccions municipals 2019 | Jordi Olària

Teresa Pallarès, regidora, subdelegada del govern i diputada

Teresa Pallarès va entrar a l'Ajuntament de Reus l'any 2003. Ocupava la novena plaça d'una llista electoral encapçalada per Lluís Miquel Pérez, i on també hi havia Eduard Ortiz, Xavier Filella o Misericòrdia Dosaiguas entre altres. Va ser en els mateixos comicis en els quals Carles Pellicer agafava el relleu de Tomàs Barberà al capdavant de CiU, i en els quals Empar Pont encapçalava ERC, Miquel Àngel López Mallol el PP i Daniel Pi ICV.

Pallarès va ser regidora un mandat, i l'any 2008 va ser nomenada subdelegada del govern central a Tarragona, càrrec que va ocupar fins a l'any 2011, quan va tornar a formar part de la llista electoral del PSC a la ciutat de Reus. Va tornar a ser regidora, però de manera breu, i l'any 2012 va deixar l'Ajuntament de Reus; era el mandat que havia deixat el PSC fora del govern de la  mà del pacte entre la CiU de Carles Pellicer i el PP d'Alícia Alegret.

L'any 2017 va tornar a la política, en aquest cas al Parlament, com a número dos per Tarragona de Junts per Catalunya, les noves sigles de l'entorn de l'ara PDECat. Pallarès torna, ara, a la política municipal de la mà de la llista neoconvergent, una proposta que deixa les sigles del partit per explotar les que es van fer servir per al Parlament el 21 de desembre del 2017.