Una ambulància del SEM i un cotxe de policia en un accident

Tragèdia a l’AP-7: Un accident múltiple acaba amb 2 morts per atropellament

Els Mossos d'Esquadra estan investigant aquest accident a l'autopista

Diada de Sant Jordi accidentada i tràgica a la xarxa viària interurbana de Catalunya. El Servei Català de Trànsit ha informat de dues morts per atropellament a l'autopista AP-7 a Tarragona. Unes víctimes mortals que se sumen a les tres ja informades aquest 23 d'abril.

En total, cinc víctimes mortals al llarg del dissabte i, amb aquestes darreres, són 49 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons les dades provisionals de trànsit.

A Catalunya ja són 9 les persones que han mort atropellades, mentre que durant tot el 2021 en van ser 14.

Dues víctimes mortals a l'AP-7

Aquesta passada nit de 23 d'abril, el servei d'emergències rebia l'avís d'un accident a l'autopista AP-7. Una alerta que arribava a dos quarts d'onze de la nit i s'ubicava al punt quilomètric 243 a l'altura de Tarragona.

Per causes que encara s'estan investigant, es va produir una col·lisió entre diversos vehicles a l'autopista. A posteriori d'aquest accident, va haver-hi un atropellament mortal de dues persones. Una altra persona va resultar ferida greu i va ser traslladada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

De resultes d'aquest accident, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir la mort per atropellament d'aquestes persones i l'accident.

Arran de la incidència, s’han activat nou patrulles dels Mossos d’Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies medicalitzades del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Quant a l’afectació viària, l’AP-7 ha estat tallada gairebé fins a les tres de la matinada.

Una crida a la prudència

El Servei Català de Trànsit fa una crida a la prudència i recorda que en autopistes i autovies està prohibida la circulació de vianants i que en cas d’accident, avaria o una altra emergència (com auxiliar a altres conductors) cal portar l’armilla reflectant

També recorden que en autopistes i autovies està prohibida la circulació de vianants. Només en cas d’accident, avaria, malestar físic dels seus ocupant o altra emergència, i en què sigui necessari l’auxili, el conductor o un altre ocupant pot sortir del vehicle (portant sempre l’armilla reflectant d’alta visibilitat, sense que la resta d’ocupants pugui camina per la via.

A més, en el cas d’haver de sortir del vehicle de nit o amb poca llum, cal portar elements reflectant i també alguna llanterna i circular per l’esquerra si no hi ha un lloc específic per a vianants.