Imatge del monasteri de Poblet

El monjo de Poblet acusat d'abusar d'una menor es declara culpable «d'un sol tocament»

L'acusat, ja en llibertat amb càrrecs, haurà de comparèixer periòdicament davant del jutge

Novetats importants respecte al cas el monjo de Poblet acusat d'abús sexual a una menor d'edat. Tal com han informat fonts del monestir a l'Agència Catalana de Notícies, el frare ha admès ser culpable «d'un sol tocament». Així ho ha explicat l'acusat davant del jutge de guàrdia de Valls quan ha hagut de declarar, aquest dijous al migdia.

Després de declarar-se culpable, el magistrat ha decidit deixar-lo en llibertat amb càrrecs. El jutge li ha retirat el passaport al monjo, li ha prohibit sortir del país i se li ha imposat una ordre d'allunyament de 200 metres de la víctima. A més a més, tampoc podrà comunicar-s'hi per qualsevol via i també ha determinat que comparegui periòdicament davant de l'autoritat judicial.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 de Valls és qui investiga la causa del monjo, que va ser detingut dimecres per agents dels Mossos d'Esquadra de Valls. 

Un turista, el denunciant

Tot plegat es remunta al passat 15 d'agost. Concretament, en els instants posteriors a la missa que es va dur a terme a l'interior de l'església. Una família habitual de Poblet van iniciar una conversa amb dos monjos, un dels quals és l'acusat. La conversa va tenir lloc en un espai tancat al públic general, però visible per a tothom, ja que està separat per unes reixes.

Va ser llavors quan, segons les primeres informacions, l'acusat es va quedar jugant amb la menor, però sempre a prop de la resta. En aquell moment, un turista alemany va passar per la zona, els va veure i va considerar que el frare estava jugant de manera poc apropiada amb la nena. Després d'observar-los una breu estona, va fotografiar el monjo, en una imatge en la qual s'apreciarien indicis d'un tocament.

Al cap d'uns dies, el turista va decidir denunciar la situació als Mossos d'Esquadra, aportant la fotografia que va fer al monjo. D'aquesta denunciar en va sorgir una investigació policial per tal d'aclarir els fets. Segons informen des del monestir, la família hauria explicat als agents que no havien detectat cap problema durant la trobada amb els dos monjos. Tot i això, després de parlar amb els responsables de Poblet, els Mossos van acabar detenint el monjo el dimecres d'aquesta setmana.