Escales del Miracle

Les Escales del Miracle «es reobriran la pròxima setmana» un cop es reforci el mur de l'Amfiteatre

El consistori va tancar l'accés a l'espai per tal de realitzar una actuació d'urgència per reforçar el mur de l'Amfitetare sobre el que se situen part de les escales

El portaveu municipal de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha explicat aquest dijous la decisió de tancar provisionalment les Escales del Miracle, espai de pas de veïns, pares i alumnes de la llar d'infants i de l'escola. Puig ha assenyalat que «l’informe no recomanava tancar aquest espai de les escales, però ho hem fet per prudència mentre es fan els treballs de reforç».

Aquests  treballs de reforç s’efectuaran en dos àmbits. D’una banda el mur i de l’altra el tram d’escales que passa per sobre d’una volta de l’Amfiteatre, que es reforçaran amb puntals. Així, segons ha explicat el portaveu municipal, «es manllevarà la situació de molt greu que qualificava l’informe i li donarà una situació de seguretat que podem establir a curt termini».

Xavi Puig
Imatge de Xavi Puig, durant l'atenció als mitjans, aquest migdia. | Mauri

 

Xavi Puig ha anunciat que la col·locació dels puntals sobre les cavitats ja s’ha començat a fer aquest dijous i que aquestes actuacions estaran enllestides a principis de la setmana vinent, quan es podran reobrir les Escales del Miracle. Mentre duren els treballs i el tancament del carrer, s’ha ampliat l’accés per la Baixada del Miracle, ampliant la vorera.

Així mateix, durant algunes setmanes, «es realitzaran excavacions per tal de trobar una solució estructural que sigui definitiva», ha dit el portaveu municipal. Aquests treballs, però, no afectaran la circulació de persones per les escales.

No hi ha data per reobrir l’Amfiteatre

Aquest dijous, tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, acompanyats de tècnics de la Generalitat de Catalunya, han visitat l’Amfiteatre, tancat des del passat divendres, per començar a treballar conjuntament en les actuacions necessàries per a reobrir el monument.

Amfiteatre
Tècnics de l'Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat han visitat aquest dijous l'Amfiteatre. | Antonio Ramos

 

La reobertura de l’Amfiteatre de Tarragona, però, encara és una incògnita. Xavi Puig ha assenyalat que «no puc donar dates, el que sí que podem dir és que els tècnics de la casa estan treballant amb els de la Generalitat per tal d’establir fases de treball que encara no podem anticipar».

El portaveu de l’Ajuntament de Tarragona ha afegit que «reobrir l’Amfiteatre és una prioritat per nosaltres i la nostra voluntat és poder fer-ho realitat tan aviat com sigui possible amb les màximes garanties de seguretat».

Xavi Puig, crític amb Ciutadans

Sobre la denúncia que Ciutadans ha presentat a la Fiscalia sobre la situació de l’Amfiteatre, demanant que s’interrogui l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, i l’exconsellera de Patrimoni, Begoña Floria, Xavi Puig ha criticat l’actuació dels taronges.

Amfiteatre de Tarragona
Imatge de l'Amfiteatre de Tarragona, aquest dijous al migdia. | Antonio Ramos

 

En aquest sentit, el portaveu del govern municipal ha explicat que «cada partit és lliure de triar l’estratègia que consideri convenient, però que Ciutadans judicialitzi la política no ens ve de nou». Puig ha assegurat que «ens sorprèn la seva posició poc coherent, perquè aquesta problemàtica ve d’anys enrere i Ciutadans va avalar uns pressupostos, els de 2019, amb 15.000 euros de manteniment per patrimoni».