Alejandro Fernández reclama una moció de censura per «destituir» Quim Torra

El líder dels conservadors catalans, el tarragoní Alejandro Fernández, s'ha mostrat disposat a donar suport «a Inés Arrimadas» per «destituir Quim Torra»

El president del Partit Popular català, el tarragoní Alejandro Fernández, ha demanat destituir «immediatament» amb una moció de censura o l'aplicació del 155 al president de la Generalitat, Quim Torra. En un esmorzar informatiu de 'Fòrum Europa. Tribuna Catalunya', el popular ha assegurat que Torra «busca la insurrecció col·lectiva amb milers de persones al carrer per provocar un conflicte i per aconseguir la intervenció internacional». «Ell pensa que estem als Balcans els anys 90, que Espanya és una dictadura i que hi haurà una intervenció», ha argumentat. Per això, ha afirmat que donaria suport a una hipotètica moció de censura impulsada per Cs i ha emplaçat el PSC a sumar-s'hi. 

El líder dels conservadors catalans s'ha mostrat disposat a «donar suport a Inés Arrimadas». A més, Alejandro Fernández també ha volgut valorar «la transparència del president del govern de la Generalitat. Transparència que té per explicar-nos els seus plans però no per dir-nos quant es gasta en ambaixades i és que tenim un president que tot el que anuncia ho intenta fer».

Fernández també ha explicat que «ells cerquen un moment d'alt contingut emocional per llançar la gent al carrer i veure si es pot generar la via eslovena. Això em preocupa i molt i el dia 21 de desembre també em preocupa perquè  tenim un govern de la Generalitat que no pot garantir l'ordre públic i un govern d'Espanya que se'l veu poc decidit a fer les seves funcions. El 21 de desembre ho podem passar malament».

«Dir que cerquen la 'balcanització' d'Espanya no és ser un radical»

D'ençà que el president del govern de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar que apostava per «la via eslovena», s'han succeït tota mena de reaccions en tot l'espectre polític català.

Pel que fa a  Alejandro Fernández, el popular va manifestar, en una piulada, que «els fets són greus i ara ho veuen. D'acord però si-us-plau que no tornin a atacar-nos si diem que el separatisme cerca 'la balcanització' d'Espanya.  Assenyalar això no és ser un radical. és assenyalar una evidència».