L'aparcament Battestini de Tarragona serà zona blava el mes de gener de 2019

Comptarà amb 157 places i la maquinària del pàrquing es traslladarà a l'avinguda Catalunya, segons detallava el president d'Aparcaments Municipals

L'aparcament municipal de Battestini, ubicat a tocar de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona, es convertirà en  zona blava el mes de gener de 2019. La regidoria de Mobilitat signarà aviat el decret que permetrà aixecar les barreres del pàrquing. Seran 157 places d'estacionament regulat  que acompanyaran la transformació de l'espai en la nova estació central dels autobusos municipals, equipament que el consistori preveu estrenar abans de l'any 2020. 

L'anunci de l'alcalde de convertir el pàrquing de Battestini en la nova estació central dels autobusos de l'EMT comportarà també la transformació de l'espai. La maquinària que a hores d'ara s'utilitza per regular l'estacionament de l'aparcament, municipal i amb tarifa de 5,50 euros al dia, es traslladarà al pàrquing de l'avinguda Catalunya.

Mobilitat signarà el decret per transformar Battestini en zona blava en dues setmanes

La regidoria de Mobilitat, encapçalada per Josep Acero (PP), signarà el decret per transformar Battestini en un espai de zona blava regulada en «dues o tres setmanes» com a màxim. Així doncs, el mes de gener entrarà en funcionament com a espai de zona blava perquè «no cal fer-hi obres». De fet, l'empresa Aparcaments Municipals només haurà d'aixecar les barreres i pintar de blau les línies del terra. 

La capacitat del pàrquing serà la mateixa que actualment, amb 157 places. Es regularà a través dels parquímetres i la tarifa serà la de tres euros per un màxim de dues hores d'estacionament. D'aquesta manera, Tarragona perdrà un dels seus nou aparcaments municipals però sumarà una nova zona blava. 

L'aparcament dissuasiu de l'antiga carretera de Constantí arribarà aviat

El de Battestini no serà l'única novetat a nivell d'aparcament a la ciutat de Tarragona l'any 2019. L'empresa d'Aparcaments Municipals també ho té tot preparat perquè l'antiga carretera de Constantí, just abans de l'entrada a la ciutat per la Via Roma, es converteixi en un pàrquing dissuasiu de zona taronja. 

«Estem esperant que Carreteras del Estado signi el document que determinarà que les competències de la carretera passen a ser municipals», deia Josep Acero.  Tindrà més de 250 places i els ciutadans podran deixar el vehicle estacionat per un euro al dia. El traspàs de les carreteres estatals a l'Ajuntament es produirà, segons el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, abans d'acabar l'any.