Presó de Mas d'Enric al Catllar (Tarragona).

Augmenten fins a setze les agressions a funcionaris a la presó de Mas d'Enric durant el 2019

El sindicat CSIF reclama a la Generalitat de Catalunya que destini més personal al centre penitenciari tarragoní per fer front a l'augment d'aquesta problemàtica

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el sindicat majoritari en el Centre Penitenciari de Mas d’Enric de Tarragona, ha reclamat aquest dimecres més personal en aquest centre penitenciari, davant l'augment de les agressions. El personal penitenciari, segons assegura el sindicat, diu «estar fart» d'aquesta problemàtica.

 

 

Segons denuncia CSIF, durant l'any 2019, els funcionaris del centre penitenciari tarragoní van patir 16 agressions. L'últim episodi, que va tenir lloc el passat 1 de desembre, va acabar amb tres funcionaris atesos per lesions. Però aquestes agressions, afirma el sindicat, no només afecten els funcionaris de vigilància, sinó que també les pateix tot el col·lectiu que es dedica a tasques de rehabilitació, reeducació i reinserció dels presos. 

 

El passat mes de desembre, CSIF es va manifestar davant aquest centre penitenciari per a reclamar «més personal, formació continuada, especialitzada i de qualitat, que inclogui la defensa policial per a evitar i reduir al màxim les lesions i garantir un tracte professional a l'intern», així com «el reconeixement com a agents de l'autoritat, en l'exercici de les seves funcions, per a tenir garantia jurídica i dissuasiva que eviti l'augment d'aquests episodis violents». Unes demandes que també van fer arribar per escrit a la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella

 

Denuncien que la presó està «sota mínims»

Davant aquesta situació, el sindicat CSIF Mas d’Enric assenyala que «estem sota mínims per a garantir la seguretat. Hi ha nits que hi ha un sol funcionari per a controlar el circuit tancat de vigilància de tot el centre, quan el normal és la presència de dos funcionaris i un cap». En el seu escrit, CSIF també denuncia que «des de principi d'any, hi ha diversos mòduls en els quals presten servei només dos funcionaris, quan en anys passats eren tres».

 

Així mateix, des del sindicat asseguren que «dos funcionaris segueixen de baixa per les lesions sofertes durant el 2019» i lamenten que «la manifestació del mes de desembre ens va portar 11 reforços per a 29 dies de servei, ni un mes».