Façana de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font

La CUP ampliarà el Govern de Tarragona després d'arribar a un acord amb ERC

Eva Miguel i Inés Solé formaran part del govern municipal

El Govern Municipal de Tarragona s'ampliarà. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que forma actualment tàndem de govern amb En Comú Podem, ha arribat a un acord programàtic amb la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

Després de setmanes treballant des de la plaça de la Font per incorporar les dues regidores cupaires al govern, aquest dissabte totes dues formacions, en un comunicat conjunt, han anunciat l'entesa i Eva Miguel Gascón i Inés Solé Guillén passaran a formar part del govern municipal. 

Junts no ho accepta i ECP ho debatrà en assemblea

L'acord programàtic que s'ha aconseguit entre ERC i la CUP no ha estat del gust de tothom. Des de Junts per Tarragona, partit amb el qual els republicans tenien la mà estesa per sumar govern, no  s'ha acceptat l'acord. 

Així mateix, la inclusió de la CUP  al govern tarragoní també s'ha portat a la taula d'En Comú Podem. Els socis de govern de Ricomà  van rebre l'acord programàtic la tarda del divendres, perquè en la seva pròxima assemblea, es pugui debatre. 

Aquesta ampliació de l'executiu municipal té l'objectiu d'enfortir el canvi que les formacions van proposar per Tarragona des de l'inici del mandat. La incorporació de la CUP al govern municipal format per ERC i En Comú Podem, segons expliquen en el comunicat d'acord, permetrà sumar esforços i enfortir el govern municipal per seguir treballant en el programa transformador per la ciutat.