El conseller Xavier Puig durant una roda de premsa

El servei de lloguer de patinets elèctrics i bicicletes començarà a operar aquesta setmana a Tarragona

S'han instal·lat unes 50 estacions d'aparcaments de bicis i patinets amb 1.000 places

La ciutat de Tarragona  veurà com les primeres empreses de lloguer de vehicles de mobilitat personal començaran a operar aquesta setmana. En aquest sentit, les encarregades d'oferir aquest servei de lloguer  de vehicles VMP, seran les empreses Reby  i Bird.

El conseller de Mobilitat, Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Puig, relaciona la posada en marxa del nou servei amb el projecte 'Tarragona Ciutat 30'. «Tarragona no és una ciutat de carretera, sinó una ciutat de carrers», argumenta Puig. Arreu de la ciutat s'han instal·lat unes 50 estacions d'aparcaments de bicis  i patinets, que ofereixen 1.000 places arreu de la ciutat. En poques setmanes, una tercera empresa s’instal·larà a Tarragona, amb el desplegament de 500 patinets més.

L’Ajuntament de Tarragona va tramitar fa uns mesos la modificació  de l’Ordenança general de convivència i ús dels espais públics perquè la normativa municipal s’havia quedat insuficient per regular aquest tipus de vehicles. Els eixos principals de la nova ordenança són la reducció del límit genèric de velocitat màxima a les vies urbanes de la ciutat a 30 km/h i la introducció d’una regulació dels vehicles de mobilitat personal. 

Entre 15 i 20 cèntims el minut

El servei està disponible per a tota la ciutadania que ho desitgi i, per poder utilitzar el servei, els usuaris s'han de descarregar l'aplicació d'una de les empreses operadores, vincular-la a la targeta de crèdit i activar el vehicle desitjat mitjançant la tecnologia bluetooth. A més, tots els patinets estan bloquejats a una velocitat  màxima de 25 km/h.

Els preus  i les prestacions  dels vehicles de cada empresa són lleugerament diferents però estan al voltant d'un euro per desbloquejar l'aparell i entre 15 i 20 cèntims el minut. També hi ha promocions  per usuaris habituals.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!