Laia Estrada serà de nou la candidata a l'alcaldia de la Cup Tarragona

Estrada anirà acompanyada per Eva Miguel i Inés Solé en els números dos i tres respectivament | L'actual regidor Jaume López serà el número 5

Sense sorpresa en l'acte de presentació dels cinc primers candidats per la llista electoral de la CUP Tarragona de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, Tal com s'esperava, o s'intuïa, els anticapitalistes hi han renovat la seva confiança en l'actual portaveu del seu grup municipal, Laia Estrada, per tractar d'assolir l'alcaldia de Tarragona. 

Ara bé, d'Estrada cap avall sí que hi ha hagut novetats. La CUP, amb tota seguretat, serà l'única candidatura que concorrerà a les eleccions municipals amb els principals llocs de sortida, aquells que tenen possibilitats d'esdevenir consellers de la ciutat de Tarragona, ocupats per dones. Estrada farà tàndem amb Eva Miguel, doctora i arqueòloga i, en el número 3, Inés Solé de l'entorn de la Universitat Rovira i Virgili i vinculada amb el món casteller. Jaume López, l'encara regidor cupaire, ocuparà el lloc número 5. 

Sense data concreta per tancar la resta de la llista

La CUP Tarragona encara no té data concreta per triar, i fer públic, la resta de la composició de la llista. «Els següents llocs que triarem serà del sis al 12» han dit. Estrada ha manifestat que aspiren «a què els resultats que obtindrem estiguin en consonància amb la feina que hem fet, i n'hem fet molta de feina».

Entre els objectius concrets que han citat els anticapitalistes de cara al pròxim mandat municipal hi ha: «la defensa de la re municipalització dels serveis públics, fent incís en la gestió de residus, neteja, parcs i jardins, neteja d'edificis públics; l'aposta per l'economia social com a eina cohesionadora de la ciutat; creació de consells socials municipals de barris i un parc d'habitatge públic que doni cobertura a situacions d'emergència ocupacional, suposi una oferta pública de lloguer assequible i incideixi en l'actual mercat de lloguer». 

Estrada ha negat que «Tarragona sigui la capital de l'antiindependentisme» i ha afirmat que «la CUP garanteix que hi haurà molts 1 d'Octubre, com a exemple d'unitat popular, en el camp de la sobirania, de la justícia social, del medi ambient...»

També et pot interessar

La CUP denuncia que el govern tarragoní ha ocultat una auditoria del servei de la brossa

L'esquerra independentista: una galàxia «autònoma» amb el rostre de la CUP

La CUP «rendeix comptes» del seu pas per l'Ajuntament de Tarragona