Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Novetats culturals al Moll de Costa: havaneres i visites guiades al nou Museu

Aquest divendres, 23 de juliol, s'inaugurarà l'exposició de fotoperiodisme del premi Mañé i Flaquer, i el dissabte se celebrarà un concert d'havaneres | Aquest és l'últim cap de setmana per visitar la mostra pictòrica instal·lada al Tinglado 1

Després d'un any 2020 de renovació integral al Museu del Port de Tarragona, aquest passat dissabte 17 de juliol es va estrenar la nova infraestructura en un acte solemne que va presidir la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. El Moll de Costa, que va rebre 150.000 visitants l'any 2018, continua perseverant en el camí per a convertir-se en una nova «rambla de la cultura», tal com ja el 2019 manifestaven els seus responsables.

El Refugi 2 del Port torna a ser la seu del Museu, que estrena una museografia renovada, que dóna més protagonisme als elements visuals i interactius, que es podrà veure en visites guiades gratuïtes. I així com s'inaugura un nou discurs, s'enceta un nou programa cultural per aquest cap de setmana i per tot l'estiu, una agenda plena d'activitats gratuïtes en diversos espais del Moll. 

Aquest cap de setmana, una exposició fotoperiodística i havaneres

Aquest divendres, 23 de juliol, s'inaugurarà una exposició de fotoperiodisme, i el dissabte se celebrarà un concert. En el primer cas, s'estrenarà l'exposició del premi Mañé i Flaquer al Tinglado 2 del Moll de Costa. L'exposició, organitzada per l'Ajuntament de Tarragona i la demarcació tarragonina del Col·legi de Periodistes de Catalunya, és itinerant i portarà al Port les fotografies presentades a la categoria de fotoperiodisme en l'edició del 2020. S'hi podran veure gairebé una cinquantena de fotografies, i restarà oberta fins al dia 5 de setembre.

El mateix dissabte es podrà gaudir, un cop més, tal com és tradicional els mesos d'estiu, d'un concert gratuït d'havaneres a l'aire lliure. La cantada serà al barri del Serrallo, a la Pèrgola, dins el cicle 'Havaneres del Port-Nits a la Pèrgola', que de moment ha tingut un èxit significatiu. A les deu de la nit, en aquest cas, es podrà escoltar la veu de Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes d'aquest gènere. Caldrà afanyar-se, ja que l'aforament es limitarà a entre 150 i 200 persones.

Últims dies per a visitar l'exposició pictòrica 'Quan l'aigua i el color dibuixen'

Aquest pròxim cap de setmana serà l'últim, d'altra banda, en què es podrà visitar la mostra d'aquarel·les de l'artista tarragonina Lala Aloguín, instal·lada al Tinglado 1. L'exposició, anomenada 'Quan l'aigua i el color dibuixen', s'ha estat un mes a l'espai, i ha ofert una mirada enriquidora i espontània entre la percepció i l'expressió. El diumenge 25 de juliol la mostra tancarà les portes.

El Museu i l'Arxiu ofereixen dues activitats virtuals per a infants

A banda de les visites presencials, el Museu també proposa l'activitat en línia 'Educa Digital', emmarcat en el programa pedagògic virtual que ofereix a escoles i esplais. Són, de fet, un dels tallers més emblemàtics de la proposta del museu, que treballen aspectes relacionats tant amb el Port com amb el mar. En paral·lel, l'Arxiu, en col·laboració amb Auriga Serveis Culturals, també ofereix una 'escape room' digital entorn l'activitat dels arxius. 'El Misteri de l'arxivera', que ja fa un any que s'ofereix, posa a prova la imaginació dels infants per a resoldre enigmes dins l'Arxiu.

El Museu del Port demana a tots els visitants que els etiquetin amb el hashtag #NouMuseuPortTARRAGONA i al seu compte @museuporttarragona. A banda, cal reservar a la pàgina web del Port, bé sigui a través de la pàgina web, per correu electrònic o bé al telèfon 977 259 434.