Els lladres del pàrquing del Cementiri de Tarragona van trencar el vidre dels vehicles per poder accedir a l'interior.

Nova onada de robatoris al pàrquing del Cementiri de Tarragona

Els veïns han decidit deixar d'estacionar el vehicle en aquest indret | El regidor de Seguretat Ciutadana treu pit de les detencions de la Guàrdia Urbana

El pàrquing del Cementiri  de Tarragona ha tornat a patir una nova onada de robatoris a vehicles. La matinada de dilluns a dimarts, almenys tres cotxes van ser forçats. En un d'ells, els lladres van poder trencar un dels vidres per robar la ràdio. La inseguretat ha provocat que els veïns ja no estacionin el turisme en aquest indret. Tot i això, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, treu pit de les últimes detencions de la Guàrdia Urbana: quatre persones en només una setmana

Tres cotxes forçats en una nit al pàrquing del Cementiri de Tarragona

Almenys tres vehicles van aparèixer amb les portes forçades aquest dimarts al matí al pàrquing del Cementiri de Tarragona. Es tracta d'un dels punts més conflictius de la ciutat pel que fa a robatoris a vehicles, junt amb la Part Baixa i els barris de Ponent. Aquest fet delictiu va ser el més nombrós durant l'any 2018 a la ciutat. 

«Un home em va trucar avisant-me que m'havien destrossat el cotxe i m'havien robat la ràdio. Es va trobar la meva documentació a terra». Eren les paraules d'un dels afectats pels robatoris. Els lladres van trencar-li el vidre dret del darrere i van endur-se la ràdio, a més d'altres elements com CDs. A banda, van intentar forçar les portes de pilot i copilot, però no ho van aconseguir. 

Estacionar el vehicle al davant del Cementiri és arriscat. Això ho tenen clar els veïns de la urbanització Aqüeducte, ubicada a pocs metres del pàrquing. «Com sempre roben, els veïns ja no deixen el cotxe allà. Se'n van fins a Tarragona 2, on és més segur», explicava el president de l'entitat veïnal, David Garcia. Una de les mesures que ha adoptat el veïnat per guanyar seguretat és crear un grup de Whatsapp. «Hi som tots i quan un veí veu alguna cosa estranya, informa pel grup i així estem alerta», detalla Garcia. 

Els lladres van endur-se una ràdio d'un dels vehicles aparcats al Cementiri de Tarragona.
Els lladres van endur-se una ràdio d'un dels vehicles aparcats al Cementiri de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La Guàrdia Urbana ha detingut quatre lladres en una setmana

La Guàrdia Urbana de Tarragonaha detingut quatre lladres de cotxes en només una setmana. Això és el que recorda el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, quan és preguntat per aquesta problemàtica. «La Guàrdia Urbana està fent una molt bona tasca i és efectiva. A més, col·labora estretament amb els Mossos d'Esquadra perquè doni els seus fruits», ha manifestat Villamayor, qui subratlla que «els robatoris a l'interior de vehicle són un constant darrerament en municipis de la costa»

La primera detenció va arribar la matinada del 3 al 4 de febrer, quan els agents van atrapar un jove mentre robava a la Part Baixa. La segona i la tercera es van produir de cop: un home i una dona van ser enxampats al carrer August amb un element pesat per trencar els vidres. L'última detenció va tenir lloc el divendres passat, dia 8, al carrer Jaume I. Era un home reincident, que fins i tot havia entrat a presó. 

«Nosaltres complim amb la nostra feina i posem els detinguts a disposició judicial. A partir d'aquí, és el Codi Penal el que mana», diu Villamayor. Un dels majors problemes és que els lladres són reincidents i en molts casos addictes a diverses substàncies. «Tenen un comportament irracional perquè els detenen i tornen a delinquir. Estan enganxats a diverses substàncies i necessiten robar per poder aconseguir la droga», relata el regidor. 

Els lladres van intentar obrir els cotxes foçant els panys de les portes.
Els lladres van intentar obrir els cotxes forçant els panys de les portes. | TarragonaDigital