Imatge de les captures retingudes de manera il·legal pel pescador tarragoní denunciat.

Un pescador tarragoní, denunciat per fer ús d'un dispositiu il·legal

Inspectors de pesca del Ministeri d'Agricultura i Pesca, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, van sorprendre l'home amb una tècnica anomenada arrossegament pelàgic

Un pescador tarragoní ha estat denunciat pel Ministeri de Pesca després d'haver estat sorprès quan pescava amb una tècnica il·legal. L'home estava fent ús de l'arrossegament pelàgic, que tracta de reduir la selectivitat d'espècies i mida de les captures. De fet, la xarxa era de 14,3 mil·límetres i una longitud de 2,92 metres, quan el mínim permès és de 40 mil·límetres. Es tracta d'una infracció greu i els inspectors que el van descobrir van confiscar-li el dispositiu que havia utilitzat. 

Un pescador tarragoní, enxampat fent ús d'un mètode de pesca il·legal

Inspectors de Pesca Marítima i agents del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil van sorprendre el passat 31 de juliol una embarcació de pesca professional que treballava amb un dispositiu no reglamentari. La barca es trobava al nord del litoral tarragoní quan els agents van abordar el seu vaixell, a causa de les nombroses infraccions que acumulava. 

Els inspectors van descobrir que s'estava fent ús d'una tècnica anomenada arrossegament pelàgic. Consisteix en aplicar una xarxa més gran del que marca la llei i, per tant, facilita l'entrada de peixos més petits i d'altres espècies. En aquest cas, s'estava fent ús d'una malla de 14,3 mil·límetres quan el mínim permès és de 40 mil·límetres. 

Infracció greu i confiscació de material

Els inspectors del Ministeri van confiscar el dispositiu que s'havia utilitzat, que a hores d'ara encara es troba al magatzem de la Subdelegació del Govern. A més, se li va obrir el procediment per castigar-lo per una infracció tipificada com a greu.  Es desconeix, de moment, la quantitat econòmica de la sanció a la qual es podria enfrontar. 

També et pot interessar: