Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

'Tarragona Patrimoni, músics al carrer', tres mesos de música i cultura a la ciutat

El programa cultural, que brinda acreditacions als artistes perquè puguin tocar a la via pública, ha estat molt ben rebut entre músics, veïns i institucions

Les argentines Miau Trío van actuar a la Rambla Nova en el marc del programa 'Tarragona Patrimoni, músics al carrer'
Les argentines Miau Trío van actuar a la Rambla Nova en el marc del programa 'Tarragona Patrimoni, músics al carrer' | Aleix Duran

   

Durant els últims mesos, la música en directe ha sonat entre els carrers i la història de Tarragona. A la Part Alta, al centre o als barris, el programa cultural 'Tarragona Patrimoni, músics al carrer', impulsat des de l'Ajuntament, ha brindat un marc d'expressió artística regulat, definit i organitzat.

Tres-cents concerts als carrers de Tarragona i una festa de cloenda

Des de la segona quinzena de juliol, quan va començar el programa —arran d'una proposta del grup municipal d'ERC que l'equip de govern va fer seva—, ja han actuat a les vies, artèries i espais de la ciutat una vintena de músics i sis bandes, d'arreu del món, i s'han fet fins a 300 concerts en dinou punts autoritzats.

Ara, arran de l'èxit i la bona acollida, el consistori tarragoní ha volgut organitzar una festa de cloenda de temporada, oberta a tothom, que se celebrarà aquest divendres, 26 d'octubre, al vestíbul del Teatre Tarragona. Amb l'actuació de deu artistes del programa, la trobada pretén reconèixer la feina de tots aquells que han participat, directament o indirectament, en aquest nou projecte.

Acreditacions per regular l'activitat artística a la via pública

'Tarragona Patrimoni, músics al carrer', iniciativa que fa acreditar els artistes per tal de poder tocar a la via pública, ha estat molt ben rebuda entre uns músics que, fins ara, havien de dur a terme la seva activitat sense una normativa específica i, en alguns casos, exposar-se a multes i sancions.

El consistori tarragoní, satisfet amb la mesura, ja ha manifestat que el programa s'ha desenvolupat, fins al dia d'avui, «d'una manera agradable», fent que Tarragona sigui una ciutat «feliç, simpàtica i mediterrània»

Plaça del Fòrum a Tarragona
La plaça del Fòrum és un dels dinou punts d'actuació repartits per la ciutat | Miguel Cabrerizo

 

Una necessitat cultural feta norma

El programa, una demanda de músics i artistes de la ciutat recollida pels representants polítics, va tirar endavant amb la voluntat de regular la música en directe als carrers de Tarragona, fent de les vies i places un espai de difusió i visibilitat per a músics de tota mena. Per actuar a l'espai públic, els artistes només han de presentar la sol·licitud d'admissió i demostrar formació o experiència musical, per tal de rebre la seva acreditació per part de l'Ajuntament, amb una vigència anual.

Les queixes primerenques s'han esvaït al ritme de la música

Des de l'Ajuntament de Tarragona han admès que van rebre queixes d'alguns veïns quan es va presentar el programa, tot i que no s'ha cursat cap reclam i l'acollida, en general, ha estat molt bona. El consistori, per tot això, ja ha expressat que continuarà amb aquesta acció durant tot l'any, aprofitant «l'eterna primavera» tarragonina, segons ha explicat la regidora de Cultura, Begoña Floria.

La presidenta de l'Associació Músics de Tarragona, Sandra Ramos, també ha reivindicat una iniciativa que, segons ella, «dignifica la professió». Ramos, en aquesta línia, ha celebrat que els músics de carrer tinguin reconeixement i, alhora, puguin tocar al carrer amb tranquil·litat i normalitat.

Dinou punts d'actuació repartits per tot Tarragona

'Tarragona Patrimoni, músics al carrer' brinda un total de dinou punts d'actuació repartits per tota la ciutat i una graella on els músics i grups poden reservar lloc, data i hora d'actuació, per tal de planificar els seus concerts i la seva activitat artística.