Els Armats de Constantí, amb la quàdriga amb l'emperador i el centurió, fotografiats davant la Muralla

Gairebé 700 armats es reunixen a Constantí en la XXIII Trobada d'Armats

És la segona vegada que el municipi acull la trobada, 21 anys després

Constantí va viure aquest diumenge, 7 d'abril, una jornada històrica. El municipi va acollir la XXIII Trobada d'Armats de les Comarques de Tarragona, que va comptar amb la presència de 22 colles convidades amb prop de 700 armats participants que van desfilar pels carrers de Constantí.

La jornada va començar amb un esmorzar col·lectiu al pavelló de l'institut i, després, totes les colles van formar al llarg de l'avinguda Onze de setembre, el punt d'inici de la trobada. L'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, i el president de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang, Josep Maria Salvat, van ser els encarregats de donar la benvinguda a totes les colles i al públic assistent. El tret de sortida el va donar l'emperador Constantí I El Gran, amb una petita recreació teatralitzada davant de l'acabat d'estrenar bust dedicat a aquesta figura històrica que dona nom al poble de Constantí.

Els Armats de Constantí, amb la quàdriga amb l'emperador i el centurió, fotografiats davant la Muralla
Els Armats de Constantí, amb la quadriga amb l'emperador i el centurió, fotografiats davant la Muralla | cedida

Seguidament, va començar la cercavila pels carrers del poble, encapçalada per una quadriga amb l'emperador Constantí i el centurió dels Armats de Constantí. Darrere seu, la primera colla era l'amfitriona, els Armats de la Confraria del Sant Crist de la Puríssima Sang de Constantí. Els van seguir, per aquest ordre, la resta de les colles d'armats: Manresa, Martorelles, Riudoms, l’Arboç, Montbrió del Camp, l’Espluga de Francolí, Bellpuig, el Pla de Santa maria, el Vendrell, Flix, Vilallonga del Camp, Alcover, Montblanc, la Pobla de Mafumet, Valls, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudecols, Reus, les Borges Blanques i Juneda.

Durant el trajecte, totes les colles es van fer una fotografia al Parc de la Muralla, on hi havia ubicat un punt d'avituallament. Finalment, la cercavila va acabar a la plaça de les Escoles Velles, on es va instal·lar la zona de la presidència, amb la presència de les autoritats encapçalades per l'alcalde de Constantí, i acompanyat d'alcaldes i representants de les poblacions convidades a la trobada. A mesura que les colles anaven arribant, se'ls feia entrega de cintes i records commemoratius de la trobada

Durant l'acte final, Constantí va passar el relleu al Vendrell com a municipi amfitrió de la pròxima Trobada d'Armats. Així, es va arribar al final d'aquesta històrica i emotiva Trobada d'Armats de les Comarques de Tarragona, que Constantí va acollir per segona vegada, després d'haver-ho fet feia 21 anys, el 1998. 

També et pot interessar