Un altre exemplar de tortuga babaua ha estat recollit pels Agents Rurals de Catalunya a la platja de la Marquesa a Deltebre, avui divendres 14 de desembre. La tortuga ha estat trobada amb possibles símptomes d'hipotèrmia i els agents rurals l'han traslladat a la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM). A la CRAM tractaran l'exemplar i el passaran a avaluació veterinària.
La tortuga babaua està en perill d'extinció
El tipus de tortuga marina babaua normalment habita als mars tropicals, però es troba freqüentment al mar Mediterrani. Actualment aquest tipus de tortugues es troba en perill d'extinció, ja que ha estat caçada durant molts segles per ser menjada. Recentment s'han trobat diversos exemplars en perill a les costes catalanes, sobretot a les Terres de l'Ebre.
Dos rescats de tortugues en un mes
En un mes, els Agents Rurals ja han rescatat dues tortugues babaues a les aigües de les Terres de l'Ebre. Al novembre un exemplar va ser rescatat a Sant Carles de la Ràpita. Uns pescadors van trobar atrapada a una tortuga babaua a les xarxes de pesca d'un vaixell. Aquesta va ser traslladada a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM).
Sant Carles de la Ràpita també ha patit dos casos en menys de dos mesos de rescat a tortugues marines. Al passat mes d'octubre, els Agents Rurals van salvar dues tortugues babaues que també van quedar atrapades entre les xarxes d'uns pescadors al municipi. Davant de les troballes de tortugues babaua atrapades, es va iniciar un nou protocol d'actuació.
El nou protocol permet salvar més tortugues
Abans els pescadors alliberaven a les tortugues marines al mar quan les trobaven atrapades, ara amb el nou protocol de protecció ja no ho poden fer. Anteriorment els pescadors les tornaven al mar si veien que no tenien cap ferida, però es va acordar que ja no es podria fer perquè moltes d'elles acabaven morint. El motiu és que el canvi de temperatura de les profunditats a la superfície els hi provoca descomposició accelerada. Un cop recuperades, la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) fa tot el possible perquè es recuperin.