Alberto Chicote llueix un esmòquing al photocall dels Premios Iris

Alberto Chicote demana si hi ha «algun metge a la sala»: «Necessito ajuda»

El cuiner ha fet una crida d'auxili a través de xarxes socials

Alberto Chicote ha fet una crida a les seves xarxes socials per resoldre un problema que li comprota certs problemes des de fa ja dos mesos. I no ens referim al judici que té pendent després de ser denunciat per l'amo d'un restaurant que va participar a '¿Te lo vas a comer?'.

El cuiner més famós de la televisió i un dels empresaris hostalers més reeixits del panorama gastronòmic estatal ara també és tot un 'influencer' a les xarxes socials, on es manté molt actiu compartint receptes i comentant alguns dels experiments alimentaris que els usuaris comparteixen amb ell.

Alberto Chicote demana ajuda mèdica a Twitter

No obstant això, en aquest cas, Alberto Chicote ha utilitzat la seva influència a Twitter, on ja acumula més de mig milió de seguidors, per demanar ajuda mèdica i salvar un ésser viu molt estimat per a ell. Es tracta d'una bella planta anomenada Plectranthus Verticillatus, encara que és coneguda popularment com la Planta dels Diners. És una espècie de la família Lamiaceae (Labiatae), originària del sud-est d'Àfrica, que el cuiner d'Antena 3 està cultivant a l'interior del seu domicili.

«Necessito ajuda! Tinc a casa diverses plantes dels diners, que sempre han crescut de luxe, he tret esqueixos i he regalat un munt», començava explicant Alberto Chicote als seus seguidors al costat de quatre fotografies de la planta perquè estiguessin en context. A jutjar per les seves paraules, la planta estava creixent sense cap problema, fins i tot havia pogut treure esqueixos i regalar-los a éssers propers, però sobtadament algunes de les seves fulles es van començar a marcir.

El problema ja fa dos mesos que rondina en el cap del cuiner, que finalment ha decidit demanar auxili a través de xarxes socials, on espera aconseguir el diagnòstic per part d'un biòleg, un botànic o un seguidor amant a les plantes que l'ajudi a resoldre el misteri. «Però fa cosa de dos mesos va començar a posar-se així i no trobo ni el motiu ni el remei. Algun metge a la sala?», es preguntava el xef presumint del seu especial sentit de l'humor.

Els consells dels usuaris a Twitter a Alberto Chicote per salvar la seva planta

La petició d'ajuda, formulada per Alberto Chicote, al seu compte de Twitter ha tingut una acollida massiva, ja que la publicació del cuiner ha registrat més de 70 comentaris d'usuaris que intenten ajudar-lo amb el seu problema i li ofereixen consells útils per intentar salvar la seva planta.

Sembla que es tractaria d'un problema comú que podria tenir moltes causes, tot i que els usuaris apunten principalment a tres: la manca de reg, l'exposició directa al sol i la possibilitat que tingui un fong. «Alberto: Tens la planta exposada al sol directe? Poden ser cremades. Si no és així, la causa pot ser un fong anomenat negreta, excedir-se en el reg pot provocar l'aparició d'aquests fongs. No és recomanable regar la planta en les hores de sol», li aconsellava aquest usuari a l'empresari.

Per la seva banda, una altra 'twittera' graduada en enginyeria forestal arribava a la mateixa conclusió que el seu company. «Són fongs i danys per cremades, has de treure totes les fulles danyades i mirar bé que no hi hagi fulles que tinguin els esporòfits que són els de l'última foto. I busca un fungicida, el menys nociu, sofre en pols o sulfat de coure o si trobes sulfat de ferro també li va bé», advertia l'enginyera, anomenada Elena, abans d'establir una comparació amb el món de la cuina que Chicote, amb tota seguretat, entendria a la perfecció. «A més si li toca el sol directe, seguiràs tenint cremades, produïdes per la calor amb alta humitat (vaja, que s'han cuit)», tancava la usuària.

Davant tal onada de missatges, Alberto Chicote no va poder fer més que agrair a tots els seus seguidors pels consells oferts i començar a posar-los en pràctica per salvar la seva planta.