Fotomuntatge de Miryam Romero i Inma Salvador.

Antena 3, devastada: moren la presentadora Miryam Romero i la seva companya Inma

Miryam Romero va ser presentadora d'informatius i Inma Salvador, productora

Cap de setmana tràgic a Antena 3 per la mort de dues companyes molt estimades en un mateix dia. Es tracta d'Immaculada Salvador, productora de Noticias, i de Miryam Romero, una cara molt coneguda. Aquesta última va ser editora i presentadora des dels inicis de la cadena als anys noranta.

La mateixa cadena ha anunciat la mort dels seus dos integrants, a les quals ha valorat com a «exemples de grans professionals». Antena 3, que no ha donat més detalls sobre la causa de les morts, ha compartit «tot el nostre afecte». Es tracta de dues pèrdues molt rellevants a la corporació.

L'emoció s'ha fet visible a la presentadora d'Antena 3 Noticias, Mónica Carrillo, encarregada de donar la notícia en directe. «Acabem la setmana amb una notícia molt trista per a aquesta redacció», va dir amb la veu entretallada. Així anunciava la mort de les seves dues joves companyes Inma i Miryam.

Mónica Carrillo es trenca en directe

«Avui han mort prematurament dues companyes molt estimades d'Antena 3», va anunciar Mónica Carrillo. «Inmaculada Salvador, productora d'aquesta casa, i Miryam Romero, a qui molts de vosaltres recordareu perquè ha estat la nostra editora i presentadora des dels inicis», va informar.

La presentadora dels informatius gairebé no va poder donar la notícia, ja que estava visiblement emocionada. Finalment, en veure que no podia continuar, la realització ha llançat un reportatge sobre les dues companyes mortes. Després, la presentadora ha afegit algunes paraules a través de Twitter.

«A la redacció estem desolats per la pèrdua de Miryam i Inma, aquest ha estat el nostre homenatge a elles i les seves famílies». També el subdirector d'Antena 3 Noticias, Óscar Vázquez, ho ha definit com «un dia molt dur». «Ens quedaven molts reptes al davant, Myriam», ha afirmat.

La periodista i presentadora Lourdes Maldonado s'ha afegit als missatges en record de les seves companyes: «Un luxe haver treballat i après tant al costat de Miryam Romero a Antena 3 Noticias, la teva mort m'omple de tristesa». I és que totes dues eren molt estimades a la redacció de la cadena.

Miryam, una cara coneguda

Miryam Romero tenia 59 anys, era original de Jaén i va presentar durant molts anys els informatius de la cadena. Va presentar conjuntament amb cares tan conegudes com Luis Herrero, Pedro Piqueras i Roberto Arce. Fins fa dos anys, Miryam Romero va ser editora de l'informatiu de les 21.00 hores juntament amb Vicente Vallés.

Imatge de Miryam Romero.
Miryam Romero va ser presentadora d'informatius. | Antena 3
 

«Sempre intentant aconseguir el millor de cadascú, la recordem com una persona clara i directa», van recordar a Antena 3. D'ella diuen que tenia «un humor molt fi i intel·ligent». «Es descrivia a Twitter com una dona hipertensa, mare i periodista», deien a la peça que anunciava la seva mort.

I afegien «que es tractava d'una gran periodista, que apagava incendis a la redacció i provocava altres, perquè tenia criteri i ho exposava». La seva trajectòria va arrencar als anys noranta. «Li donaven suport molts anys d'experiència gràcies a una gran carrera professional, també com a presentadora i subdirectora», van destacar.

Immaculada era molt estimada

Immaculada Salvador, coneguda a la redacció com a Inma, va iniciar la seva trajectòria a A Fondo i Alerta 112. Era ajudant de producció i la seva tasca era «aconseguir que tots els redactors visquessin i sobrevisquessin el millor possible». «Si calia, es convertia en actriu i mare», ha recordat la cadena.

Fotomuntatge d'Inma Salvador i Miryam Romero.
Inma Salvador i Miryam Romero han mort el mateix dia. | CatalunyaDiari
 

També han recordat que «si en un directe plovia, ella es mullava perquè el redactor o redactora sortís com un pinzell davant la càmera». En la seva última etapa professional va estar a la redacció de digital d'Antena 3 Noticias. I per tant, va compartir espai de treball amb la també difunta Miryam Romero.

«Sempre disposada a aprendre coses noves, desprenia energia i ganes de ser cada dia millor». Així és com l'han recordat els seus companys, per «les seves rialles a les llargues trucades quan intentàvem seguir endavant durant el coronavirus». El destí ha volgut que se n'anés el mateix dia que la seva companya.