Carlos Sobera presentant 'El Debate' de 'La isla de las tentaciones 2'

Carlos Sobera, obligat a donar explicacions: «No s'ha enganyat»

El presentador ha aclarit en les xarxes qualsevol mena de desconfiança que pugui sorgir al voltant del concurs

La veracitat dels concursos televisius és una d'aquestes grans qüestions que de tant en tant ve a la ment d'algun espectador, concretament al fet que un concursant sàpiga totes les preguntes perquè ho ha pactat amb la direcció del programa per guanyar el premi. Si bé no han transcendit casos a Espanya d'aquesta hipòtesi, el presentador d''El Precio Justo', Carlos Sobera, ha respost a un seguidor a les xarxes socials que qüestionava l'honestedat d'aquest tipus de formats.

Aquesta acusació de caràcter conspirador afecta l'espai de 'Mediaset' i a altres programes del mateix estil, tot això mentre que el programa presentat per Sobera busca competir directament amb 'Pasapalabra' que presenta Roberto Leal a Antena 3. Malgrat que les expectatives de competir contra aquest format siguin altes, la veritat és que al gegant de les paraules avui dia —i durant els últims anys—, ningú ha pogut fer-li ombra.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, fa tot just uns dies el format de completar el 'rosco' reportava una de les millors audiències en la seva franja, i no només això, sinó que cada setmana guanya nous adeptes. Part de culpa d'aquesta publicitat, la té el seu equip de xarxes, que es manté molt actiu en les xarxes socials i compta amb la implicació activa dels concursants del format.

L'embolic de les targetes a què ha respost Carlos Sobera

Tot es va iniciar amb unes declaracions del mateix Carlos Sobera, i tot gira al voltant dels quadres informatius que porta el presentador, ja que, segons apunten certes informacions, s'amaguen els preus finals de cada aparador o producte que s'empren durant el transcurs del programa, és a dir, mai veuen la llum. Davant els dubtes sorgits en les últimes jornades, el mateix conductor del programa ha volgut pronunciar-se al respecte, assegurant que el seu concurs és transparent i durant una de les proves ensenyava la xifra fixada a la targeta per a un dels aparadors.

Al gest el va acompanyar amb un comentari referint-se a tots ells que desconfiaven de la informació escrita en el cartó, i assenyalant directament al programa de la competència pel fet que no existeix una informació transparent sobre l'elecció de les paraules escollides per confeccionar el 'rosco' final: «Vaig traient ja el sobre, ja saben que la xifra definitiva apareix a dalt, però, com ens agraden les garanties absolutes de credibilitat en el programa, jo tinc aquí la xifra escrita, en aquest sobre».

El mateix a 'El Precio Justo'

Quan s'entra al drap un cop normalment toca respondre a tota mena d'acusacions, fet que li ha passat de nou a Sobera a les xarxes socials, qui es va dirigir a un espectador que es va queixar de la manca de transparència del concurs en la selecció dels concursants.

El procés pel qual es fa aquesta elecció és que trien a quatre concursants, que han de donar el preu d'un producte determinat, i qui l'encerti o s'aproximi el màxim possible passarà a la següent fase. En correlació amb aquest gest, un teleespectador assegura que Carlos mai mostrava la targeta, i que segons la seva decisió s'escollia una o altre.

Així tot, fart d'aquesta mena de comentaris, el presentador ha començat a mostrar sempre la targeta, i és més, s'ha pres el temps de respondre a alguns usuaris: «Estimat amic, no enganyem a ningú. Entengui que no tenim gens d'interès en això. Jo com a presentador menys encara, però mostrarem les targetes perquè ningú tingui el més mínim dubte, inclòs vostè. Moltes gràcies per seguir-nos. De cor».