Cristina Medina somrient

Cristina Medina, de 'La que se avecina', esclata en parlar del seu càncer

Cristina lamenta la poca ajuda que reben els malalts

Cristina Medina, l'actriu coneguda pel seu paper de Nines a La que se avecina, continua recuperant-se del càncer. El setembre de l'any passat comunicava a les xarxes socials el moment tan dur pel qual estava passant. Això va generar que els seus companys de professió i seguidors es bolquessin amb ella, rebent una allau de missatges.

L'artista aprofita sempre que pot aquestes plataformes per demanar més implicació per part de les administracions. Considera que els pacients oncològics estan pràcticament abandonats. «No n'hi ha prou amb les ajudes que dona l'estat», explica.

Els problemes que suporten els malalts van més enllà dels contratemps físics, segons Cristina. «No només és la calvície, és el cos, l'insomni, el cansament, el sotrac emocional», recorda. Tot això va fent efecte sobre les persones.

Explica que darrere d'això hi ha «moltes més coses, que al final t'has de buscar la vida», va denunciar alguna vegada. Possiblement es refereix als problemes econòmics que puguin patir alguns pacients, que veuen com es queden sense feina a causa del càncer.

Fa uns dies l'actriu publicava un vídeo amb una de les seves reflexions. El seu comentari va generar un elevat nombre de reproduccions i de 'm'agrades' per part dels seguidors. Demanava que els pacients oncològics disposin d'un tractament especial i els desgravi a l'hora de fer la declaració de l'IRPF.

Primer pla de Cristina Medina amb un mocador al cap
Cristina Medina demana als polítics que ajudin els malalts. | Cedida
 

«Que no desgravem em sembla una altra injustícia més. El desemparament a escala governamental és bestial. Passa-ho», reclamava des del seu perfil d'Instagram.

Cristina Medina aclareix que aquest vídeo «és simplement de denúncia d'una injustícia que em sembla flagrant». Es pregunta «com pot ser que la gent que estem patint aquesta malaltia no desgravem». Durant l'enregistrament indica que «has d'anar tirant amb la pensioneta que et donen».

Aquests diners que reben els pacients te'ls «gastes en medicines en un moment, i a sobre, a més, no desgraves ni un duro», protesta. Reclama mesures urgents davant d'una situació que considera crítica i que afecta milers de persones al nostre país. Ella aprofita la seva popularitat per fer conèixer el cas.

L'actriu de La que se avecina entén que se li han de donar facilitats a la persona malalta que no pot exercir una activitat professional. No té la capacitat de desenvolupar la seva professió amb normalitat a causa dels tractaments. Per això demana que se'ls permeti desgravar a Hisenda en el moment de fer la declaració.

Explica que «vivim com si estiguéssim bé, com si estiguéssim normals. I no només no estem normals, sinó que quan ens toca una cosa així se't para la vida», afegeix amb certa preocupació.

Cristina Medina envia un missatge als polítics

Cristina Medina fa una crida perquè les autoritats facin alguna cosa. «A veure en què ens perdem, Govern d'Espanya. Em sembla una desconsideració total», lamenta.

Detalla que «hi ha coses que cobreix la Seguretat Social, com la quimioteràpia, i està molt bé. Però després et busques tu la vida. És una injustícia bestial», subratlla.

Primer pla de Cristina Medina
L'actriu denuncia la mala situació que pateixen els pacients oncològics. | GTRES
 

Un dels primers a respondre-li va ser el seu company a la sèrie Luis Miguel Seguí, que va carregar durament contra l'Executiu. «Només es dedica a robar-nos, extorsionar-nos, estafar-nos, mentir-nos i abusar dels ciutadans, no es preocuparan mai de nosaltres. No només és injust, ells són la malaltia més cruel, tirana i mesquina que hi pot haver», va escriure.

Cristina vol que se l'escolti i que ningú no quedi abandonat en aquesta lluita contra el càncer. Són èpoques molt complicades per als pacients, que no tenen el suport de les administracions.

▶️ Primeras imágenes de Juan Muñoz en España tras renunciar a Supervivientes 2022