Ferran Adrià: «Els últims anys del Bulli no teníem telèfon perquè ens insultaven»

El xef ha repassat la seva trajectòria professional i ha confessat que en uns inicis no li agradava cuinar
Ferran Adrià
Ferran Adrià al programa de TV3 'Al Cotxe' | TV3

El programa de TV3 ‘Al Cotxe’ va comptar ahir amb tres personatges rellevants de l’esfera pública catalana: les actrius Greta Fernández i Natàlia Molina, i el cuiner Ferran Adrià, especialment conegut per haver sigut el propietari del prestigiós restaurant El Bulli.

 

El cuiner explica els seus inicis

El xef ha repassat la seva trajectòria professional. Ha confessat que en uns inicis no li agradava cuinar: «no m’agradava menjar, no m’agradava cuinar, no volia ser cuiner». Però tot va canviar l'any 80 quan amb només 18 anys i després d'estudiar Administració,  va començar a treballar a un hotel com a rentaplats per poder-se pagar unes vacances a Eivissa «amb 18 anys m'agradava la festa i la gresca va començar aquí». Després d'aquesta experiència va decidir que, ja que anava a Eivissa hi aniria a treballar. Va començar com ajudant de cuina als 20 anys, i en tal sols dos anys era cap de cuina del Bulli, un restaurant que llavors ja era un dels millors de Catalunya i Espanya.

 

Passió per la creativitat

Tant ell com el que era el seu soci, Juli Soler, han influenciat al món, però assegura que mai han treballat per reconeixements. Van apostar pel tema de la creativitat pensant fer coses mai fetes abans «ens ho passàvem pipa, ens encantava». Per aquest motiu, explica que tot i haver tancat el restaurant com a tal, El Bulli segueix present a la fundació, que té les missions de: guardar el llegat d'El Bulli, compartir l'experiència amb la innovació i la creativitat i, finalment, crear contingut de qualitat per al sector fent una enciclopèdia, la Bullipèdia.

 

«El Bulli es va convertir en un fenomen»

 

Ferran Adrià, propietari del prestigiós restaurant amb estrelles Michelin 'El Bulli'. | http://www.bonappetit.com

 

El cuiner també ha explicat al programa que «El Bulli es va convertir en un fenomen» al qual, aproximadament, hi havia unes 2 milions de persones a l'any interessades a demanar taula, però que només en podien oferir 700 per any. Creu que aquest fet va ser el que va crear i elevar el mite. També ha confessat que «els últims tres anys del Bulli no teníem telèfon perquè com no podíem donar taula la gent ens insultava» i que va arribar a ser tan frustrant fins al punt de deixar de sortir de casa en aquell període. Considerat un dels millors cuiners del món, Ferran Adrià segueix deixant fluir la seva creativitat, cuinant i investigant sempre per aconseguir nous i sorprenents plats.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari