'El Foraster' coneix l'Aida, una jove d'Olivella que ha superat la seva discapacitat gràcies al taekwondo

El programa de TV3 ha marcat el seu rècord de la temporada en la seva primera visita a la comarca del Garraf

Aida Barbero parla amb Quim Masferrer durant l'emissió del programa d'aquest dilluns
Aida Barbero és campiona d'Espanya de taekwondo paralímpic i des del febrer forma part de la selecció espanyola d'aquest esport. | TV3

'El Foraster' de TV3 ha visitat aquest dilluns al vespre el municipi d'Olivella, al Garraf, en la seva primera visita a la comarca. I ho ha fet marcant el rècord de la temporada, amb 686.000 espectadors i un 25,3% de quota de pantalla. Una de les històries destacades del programa ha estat la de l'Aida, una jove de 21 anys que pateix la síndrome de Poland, una afecció per la qual un nen o nena neix sense els músculs pectorals d'un dels costats i que afecta de diferent manera cada persona. En el cas de l'Aida, a banda d'una afectació al pit dret, fa que tingui la mà dreta més petit que l'esquerra. 

Aquesta discapacitat ha marcat bona part de la vida d'aquesta jove olivellenca, que ha trobat en el taekwondo un espai on guanyar confiança, autoestima i seguretat en ella mateixa. L'Aida ha explicat al Quim Masferrer que quan ets petita «els nens són dolents i et fan mal», assenyalant que quan feia quart de primària, en una classe de plàstica van haver de fer un dibuix de si mateixos per penjar a la paret de l'aula i ella ho va fer amb una mà més gran i una més petita. «L'endemà, la mà petita me l'havien arrencat», ha recordat.

Però no només eren els nens, una mica més gran també es va trobar amb un professor de música que va dir-li que com no podia tocar la flauta toqués el xilòfon. La setmana següent l'Aida va tocar l''Himne a l'Alegria' amb les dues mans, deixant el docent amb un pam de nas. Tot i això, l'Aida no ha defallit i a través de les arts marcials s'ha convertit en una dona més forta: «El taekwondo m'ha donat més seguretat, perquè jo era una nena insegura i tenia l'autoestima molt baixa».

Campiona d'Espanya de taekwondo paralímpic

L'Aida ha demostrat que la seva discapacitat no ha estat cap obstacle per practicar un esport en què ja ha participat en un campionat del món amb la selecció espanyola, acabant en novena posició, i ha aconseguit el campionat d'Espanya. La jove olivellenca es mostra molt satisfeta de tot el que ha aconseguit, recordant que «de petita preferia tallar-me la mà i posar-me una de plàstic, però ara tots els moments dolents els he tret».

En aquest sentit, ha reflexionat que «gràcies a aquesta mà estic construint coses molt bones i sóc la persona que sóc. Si no la tingués, potser no seria com sóc ara». Quim Masferrer, emocionat amb la història de l'Aida, ha remarcat que «el més important és que el taekwondo t'ha fet veure que tens moltes altres capacitats i t'ha convertit en un exemple pels nens i nenes que ara pateixen el que tu vas patir. Ets una campiona i no només en taekwondo».

Les altres històries de la visita de Quim Masferrer a Olivella

La visita del programa 'El Foraster' a les muntanyes del Garraf també ha tingut altres històries. Durant la seva estada a Olivella, Quim Masferrer ha visitat l'únic monestir budista de Catalunya, situat al Palau Novella. Ho ha fet de la mà de la Isabel, una de les monges del temple. 'El Foraster' també ha conegut les Lleones d'Olivella, un grup de dones que entrenen defensa personal per fer front a la violència de gènere.

En la seva ruta en aquest municipi del Garraf, el Quim Masferrer també ha gaudit amb un assaig de la coral 'El somriure d'Olivella', ha visitat la perruqueria de l'Encarna, on el sexe és un tema habitual de conversa i ha conegut el Portu, un olivellenc que acaba de ser avi.


Comentaris

envia el comentari