Marc Ribas recorrerà Catalunya amb el seu nou programa culinari de TV3

El concurs enfrontarà dos joves cuiners en diversos municipis catalans

Marc Ribas
El reconegut cuiner Marc Ribas liderarà el nou programa culinari de TV3, 'Pop Up Xef' | Insatgram @MadXef

Marc Ribas encapçala el nou programa culinari de TV3, 'Pop Up Xef', que s'estrena aquest dimecres. Dos joves cuiners amb projecció professional i estils diferents competiran en un municipi de Catalunya per fer la millor creació amb productes locals i guanyar-se els veïns amb el plat que representi més bé l'esperit de la vila.

També seran avaluats per un jurat format per Santi Villas, Meritxell Falgueras i dues persones més que canviaran en cada episodi. A la roda de premsa de presentació del programa s'han revelat algunes de les sis localitats que apareixeran a la primera temporada com Canet de Mar (Maresme) o Palamós (Alt Empordà). Ribas ha afirmat que es tracta d'una competició que «ret homenatge al país i a les seves persones».

Com es desenvoluparà la mecànica del concurs?

Els dos concursants hauran de buscar inspiració submergint-se en les tradicions i les arrels de la vila escollida per a cada programa. Segons han explicat els responsables de l'espai a la presentació que s'ha fet aquest dilluns, els cuiners hauran d'impregnar-se de l'essència d'un lloc que no coneixen parlant amb els veïns, recorrent els carrers o tastant els productes locals, entre d'altres.

Un cop els dos cuiners tinguin la idea disposaran de 30 minuts per comprar al comerç local els productes que necessitin i després 90 minuts per elaborar en una cuina mòbil el plat que sedueixi el veïnat.

A banda de Palamós i Canet de Mar també s'ha anunciat que 'Pop Up Xef' visitarà les Borges Blanques (Les Garrigues), la Seu d'Urgell (Alt Urgell), Olot (Garrotxa) i Valls (Alt Camp). El concurs arribarà a les pantalles aquest dimecres, 18 de novembre, i tindrà una llargada de sis programes de 50 minuts cadascú.


Comentaris

envia el comentari