Primer pla de Jesús Calleja.

María, la dona a l'ombra de Jesús Calleja que guanya més diners que ell

'Planeta Calleja' ha aconseguit triomfar entre l'audiència gràcies a la seva direcció

Jesús Calleja ha enamorat tots els espectadors de Cuatro amb el seu propi espai televisiu. Així, 'Planeta Calleja' és un espai on s'obté molta informació sobre la vida personal dels convidats sense la intenció d'aconseguir-la.

L'enginyós presentador ha parlat amb diferents personatges famosos, com a Willy Bárcenas, Fernando Simón, Ana Botín, Elsa Pataky i el seu marit, Chris Hemsworth. Cadascú ha opinat sobre diversos temes compromesos que, segurament, en un altre programa no ho haguessin fet.

Imatge de Jesús Calleja en una de les seves aventures de Planeta Calleja
Jesús Calleja s'ha guanyat l'afecte de l'audiència gràcies a 'Planeta Calleja' | Mediaset

Des del 2014, l'espai televisiu ha enregistrat 10 temporades a diferents punts del món. En el seu primer episodi, José Coronado i el seu fill, Nicolás, van acompanyar el muntanyenc en un viatge al Nepal.

L'èxit va ser immediat a la cadena de 'Mediaset'. Gràcies a això, la productora 'Zanskar Producciones' ha aconseguit facturar 4,5 milions d'euros aquests últims anys. Tot i això, no ho ha fet només amb l'ajuda de l'enginyós presentador, ja que, darrere de càmeres, hi ha una persona que s'encarrega de tota l'operació de l'espai.

Lolita Flores al programa 'Planeta Calleja'
Planeta Calleja ha aconseguit guanyar 4,5 milions d'euros | MEDIASET

María Ruiz Calzado, el cervell de 'Planeta Calleja'

De la mateixa manera, María Ruiz Calzado és qui organitza tot el que els espectadors gaudeixen des de les seves pantalles. Gràcies a la seva idea, a la col·laboració de Jesús Calleja i al suport de la productora de Mercedes Milá, la directora va poder desenvolupar el projecte que feia temps que idealitzava.

Algunes fonts asseguren que Ruiz Calzado, abans de preparar l'espai televisiu, es va inspirar en un programa de la televisió francesa, 'Rendezvous in Unknown Land'. En aquest 'reality', anaven personatges públics a conviure amb tribus de diferents punts del món durant diversos dies.

Jesús Calleja s'emporta Joaquín Prat a les illes Açores
El muntanyenc està orgullós de la seva sòcia, Maria Ruiz Calzado | Europa Press

Tot i això, la directora volia una cosa una mica menys seriosa, en què es combinés un documental recorrent diferents països amb l'essència de 'Desafío Extrem', un programa on Jesús Calleja explicava la seva experiència.

María ha aconseguit la producció perfecta del programa gràcies al suport del seu meravellós equip, que l'ajuda a dirigir els diferents aspectes del 'reality'. Entre ells, hi ha Daniel Lora, que s'encarrega que tot estigui sota control.

El treball minuciós d'una gran productora

L'emissió d'un sol capítol implica molts mesos de treball, ja que l'organització ha d'estar planejada abans de les tres setmanes prèvies al viatge. A més a més, l'enregistrament d'un episodi sol durar uns deu dies, però sempre hi pot haver variacions.

Segons explica Maria en una entrevista amb 'El Español', els participants de l'espai de Jesús Calleja es trien mitjançant trucades per telèfon i entrevistes. «S'escullen personatges potents, que estiguin relacionats amb l'actualitat. Després, n'hi ha d'altres que truquen directament per participar-hi perquè veuen que és una exposició superpositiva», assegurava la directora.

Alhora, es decideixen les diferents destinacions a les quals aniran, encara que hi ha llocs que s'han de descartar perquè no es permet gravar. «Es decideixen bàsicament en funció de la possibilitat, molts es fan amb aliances i amb ministeris de turisme de països. Al final, ho veuen moltes persones i és com una carta de presentació per visitar el país», confessava Ruiz Calzado.

Així mateix, la directora hi té un paper fonamental durant el llarg procés de producció perquè es dedica a supervisar-ho tot. Igualment, és l'encarregada d'aconseguir el vistiplau dels governs dels països on aniran. Per aquests motius, és mereixedora guanyar més diners que Jesús Calleja, ja que és la veu pensant de tota l'operació.