'Merlí' tornarà amb un 'spin-off' a partir de 2019

L''Spin off' se centrarà amb la figura d'en Pol Rubio, l'alumne preferit d'en Merlí, i s'anomenarà 'Merlí: Sapere Aude' | Serà la primera producció en català de Movistar + i es podrà veure a la plataforma a partir de finals del 2019, i a TV3 un any després

Merlí té corda per estona. L’impacte, la transgressió i, evidentment, l’enorme audiència que va generar la sèrie d’Héctor Lozano ha fet que, dos anys després del seu darrer capítol, Movistar + i TV3 hagin anunciat un ‘spin off’ titulat  «Merlí: Sapere Aude».

L’anunci, així mateix, arriba de la maneta d’altres bones notícies. Ja que  l’alumne preferit de Merlí, en Pol, serà el flamant protagonista de la seqüela; mentre que Héctor Lozano, creador del guió original, seguirà apuntalant el projecte. En aquest context, però, cal esmentar que aquesta serà la  primera producció en català de Movistar + i, per la qual cosa, no es podrà veure a TV3 fins l’any 2020.

L’’Spin off’ de Merlí, el 2019

Només haurem d’esperar un any per tornar a veure l’exitós seguici de protagonistes de Merlí a les nostres pantalles. La plataforma Movistar +, que acaba d’arribar a un acord de convergència de continguts amb Netflix, es farà càrrec de la producció del contingut, així com també de l’estrena, prevista a partir de finals de 2019.

Carlos Cuevas, actor de 'Merlí'
L'actor Carlos Cuevas serà el protagonista de l''spin off' de Merlí | Instagram

 

Héctor Lozano, il·lusionat

«En la seva primera classe,  Merlí va pronunciar unes paraules que van quedar gravades en la ment de Pol: 'Us vull desperts, no us deixeu arrossegar per l'opinió de la majoria, tingueu criteri propi!'.  Aquestes paraules es resumeixen en la màxima d'Horaci: Sapere Aude», ha explicat un Héctor Lozano que ha reconegut que «trobava a faltar» escriure Merlí.

Per això mateix, doncs, el mateix Lozano no s’ha estat de res a l’hora de parlar sobre l’argument de l’’spin off’: «La sèrie se centrarà en el desig d'aprendre de Pol Rubio, i en el seu procés maduratiu, amb la universitat com a escenari principal. Tot girarà al voltant de Pol: la família, els nous amics, els nous professors i els nous amors... I també Bruno, el seu amic incondicional, i fill de Merlí. Perquè els espectadors saben que Pol i Bruno acabaran sent parella».