La catalana Mònica López deixa gelada l'audiència en directe: «Ha estat un error»

La presentadora s'ha disculpat en nom de tot el programa

La presentadora Mónica López en una imatge promocional de Televisió Espanyola
La catalana Mónica López ha hagut de disculpar-se pel polèmic rètol de 'La mañana de la 1' | GTRES

RTVE està sent protagonista aquests dies després del seu polèmic rètol sobre la marxa d'Elionor. La cadena pública estava comentant la decisió de la Casa Reial de fer que la princesa estudiï els dos anys de Batxiller a una prestigiosa universitat de Gal·les.

Mentre els periodistes informaven sobre la notícia, al rètol es podia llegir: ‘Elionor marxa d’Espanya, com el seu avi’, fent clara referència al rei emèrit Joan Carles I, qui va abandonar el país per viure als Emirats Àrabs.

Mónica López demana disculpes pel polèmic rètol

Mentre el rètol podria semblar quelcom anecdòtic, una part de l’audiència va considerar que l’afirmació no era de bon grat i, a més, no era tècnicament correcta, ja que són condicions i situacions molt diferents. És per això que l’administradora única de RTVE, Rosa María Mateo, va anunciar que aquest gest tindria dures conseqüències pel seu creador. I així va ser: el periodista Bernat Berrachina va anunciar hores després que havia estat acomiadat de ‘La hora de la 1’.

Ara, menys de 24 hores després, ha estat el torn de la presentadora del programa de RTVE, Mónica López, qui aquest matí ha volgut llençar un missatge als espectadors.

«Des d’ahir s’està parlant molt d’aquest programa», començava la presentadora, afirmant que han estat portada d’alguns mitjans de comunicació. Després de recordar la situació viscuda, Mónica López ha demanat disculpes en nom de tot el programa per aquest «error». «Avui volem demanar disculpes públicament. Tal com es va dir ahir poc després de produir-se aquest error, RTVE lamenta profundament l'ocorregut i manté, evidentment, el seu compromís amb el respecte a les institucions de l'Estat», anunciava la presentadora. Per finalitzar, ha volgut recordar que els responsables del rètol han estat acomiadats de la seva feina.

Podemos critica la decisió de RTVE d’acomiadar els responsables del rètol

Pel que fa als partits polítics, Podemos i els seus diputats han volgut reivindicar que aquest acomiadament ha estat imprudent. El portaveu del grup parlamentari d’Unides-Podemos, Pablo Echenique, ha enviat un missatge a aquells que critiquen el rètol de ‘La manyana de la 1’: «L'error no ha estat el rètol, l'error ha estat acomiadar un periodista per a aplacar la cridòria monàrquica i demanar perdó des de la TV pública com si visquéssim a l'època feudal»


Comentaris

envia el comentari