Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La seu de Mediaset a Madrid, il·luminada amb els colors del grup empresarial

Mor un històric de Telecinco: 'Tenir-lo com a amic va ser un regal'

Un dels col·laboradors més estimats i coneguts del nostre país ha mort amb 85 anys

Juan Adriansens, un col·laborador històric de Telecinco, va morir aquest cap de setmana a l'edat de 85 anys. Nascut a l'Havana (Cuba) l'any 1936, al llarg de la seva vida ha viscut en nombrosos països com Jordània o França. La seva llarga experiència en diversos llocs del món li va atorgar una manera única i especial de veure les coses. 

Va conèixer diversos llocs i cultures, que el van ajudar a forjar-se com un gran professional de l'escriptura i el periodisme. També li van servir com a font de coneixement per a nodrir les seves fascinants històries. D'aquesta manera, ens va oferir un punt de vista inigualable en els seus escrits.

Juan Adriasens va arribar a Espanya l'any 1954

La seva arribada a Espanya l'any 1954 va suposar un punt d'inflexió en la seva vida. Durant els següents anys es va llicenciar en Dret i va començar els seus estudis a la coneguda Escola de Belles Arts de San Fernando.

Amb la formació completada, l'any 1968 va començar el seu recorregut com a pintor professional. Va retratar una infinitat d'escenaris i persones en les seves pintures, postulant-se com un dels millors del panorama nacional.

A més, amb el pas dels anys, Adriansens es va llançar de cap a la nova realitat digital. Va decidir publicar les seves obres a la seva pròpia pàgina web, on figuren algunes de les seves creacions més representatives. En aquest espai, introdueix les seves obres amb una breu descripció sobre el seu contingut.

"Aquí hi ha una petita mostra d'algunes de les meves pintures. Preferència per l'oli sobre taula. També es pot veure algun dibuix fet amb llapis de colors" es pot llegir al portal web.

Un dels personatges televisius més coneguts de Telecinco

La seva experiència professional també es troba reflectida en algunes obres literàries. Va dedicar part de la seva vida a escriure llibres que s'han convertit en referents de la literatura espanyola. Entre tots ells, destaquen alguns titulars com Adúlteras o El Silencio el Mármol.

En la seva faceta d'escriptor,  va publicar estudis com el dedicat a Fernando de Llanos, deixeble de Leonardo Da Vinci. També és autor d'una novel·la plena de sonets, en la qual realitza dedicatòries a les principals catedrals de la comunitat de Castella i Lleó.

La seva incursió en el periodisme va tenir lloc l'any 1991. Al costat de Julia Otero va participar en el programa radiofònic La Radio de Julia on comentava els temes d'actualitat que li anaven proposant. Es va convertir en tertulià habitual de grans formats com Territorio Histórico o Megaviajeros.

A més, Juan Adriansens va participar com a col·laborador de televisió en diferents programes com Crónicas Marcianas o Día a Día. Això el va convertir en una de les cares més visibles de Telecinco i, fins i tot, en un dels col·laboradors històrics més reconeguts de la cadena. Molt recordades són les seves vehements intervencions al costat de Xavier Sardà o en els encesos debats de Moros y Cristianos.

Polèmic, atrevit i molt culte, Adriansens va saber trobar el seu lloc en una cadena que primava l'espectacle davant el debat en profunditat. Va ser un gran defensor de la llibertat d'expressió a la televisió i en aquest sentit estava molt orgullós de treballar a Telecinco.

Juan Adriasens en un primer pla
Juan Adriansens, un històric de Telecinco, mor amb 85 anys | Europa Press

Julia Otero, molt afectada per l'adeu de Juan Adriasens

La seva defunció ha estat confirmada per qui va ser una de les seves companyes més recordades: Julia Otero. A través del seu perfil de Twitter va publicar un missatge carregat de bones paraules. "Brillant, valent, heterodox, enamorat de l'art, la bellesa i les catedrals" ressaltava la periodista.

[Tweet]1424107387401773058[/ tweet]

A més, ha destacat la seva professionalitat i el que va suposar per a ella compartir programa amb ell. "Comptar amb la seva saviesa a la ràdio va ser un privilegi; tenir-lo com amic, un regal. Per sempre en el meu cor".

Així mateix, ha compartit una publicació en què apareix amb l'escriptor. En aquest sentit, ha afegit l'emoció que sent pel reconeixement que ha rebut el pintor i l'empremta que ha deixat en aquelles persones que el van conèixer.

[Tweet]1424314357148753923[/ tweet]

Sens dubte, la mort de Juan Adriansens ha suposat una pèrdua important per al panorama nacional de la pintura i el periodisme.