IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor Stan Lee, el creador de l'Univers Marvel

Lee és el creador de personatges tan icònics com Spider-Man, Hulk, Iron Man, Thor, Los Vengadores, Daredevil, Doctor Strange o els X-Men

Stan Lee, creador de l'Univers Marvel
Stan Lee, creador de l'Univers Marvel | Wikipedia

El creador de l'Univers Marvel, Stan Lee, ha mort aquest dilluns, 12 de novembre, als 95 anys. Lee deixa enrere un enorme llegat i personatges tan icònics com Spider-Man, Hulk, Iron Man, Thor, Los Vengadores, Daredevil, Doctor Strange o els X-Men.  

Stan Lee havia aparegut en moltes de les pel·lícules de l'Univers Marvel per a interpretar-hi petits papers. Se'l va poder veure per darrera vegada a la gran pantalla, doncs, a 'Venom', film on Tom Hardy encarna l'antagonista d'Spider-Man. 

El pare de la coneguda «Edat de plata» del còmic nord-americà

Nascut com Stanley Martin Lieber el 28 de desembre de 1922 a Manhattan, a Nova York, va començar la seva carrera com a guionista de còmics a la dècada dels anys 40. Els seus primers treballs els va fer com a ajudant en l’editorial Timely Comics, que finalment es convertiria en la totpoderosa Marvel Comics. Després d’iniciar-se escrivint històries de personatges com Capità Americà sota el pseudònim d’Stan Lee, el 1960 va estar a punt d’abandonar l’empresa que el va fer famós.

Stan Lee, pare de personatges com Spider-Man o Hulk
Stan Lee, pare de personatges com Spider-Man o Hulk | CatalunyaDiari.cat

 

La seva dona el va haver de convèncer perquè no renunciés i que aconseguís la seva voluntat de ser un gran escriptor fent el còmic que ell volia. Finalment, el 1961 va llençar la seva primera història pròpia, Els 4 fantàstics, amb la qual també va iniciar la seva col·laboració amb el dibuixant Steve Ditko. Tots dos, possiblement amb Jack Kirby, van impulsar meteòricament Marvel i van ser els pare de l’’Edat de plata’ del còmic nord-americà.  

Una obra amb una gran identitat pròpia

Els seus superherois van destacar sempre per tenir una gran humanitat a més de grans superpoders. Sigui llegint les seves novel·les gràfiques o mirant les pel·lícules, molta gent s’ha emocionat veient com Peter Parker plora la mort de Mary-Jane, com Tony Stark es preocupa de la seva estimada Pepper o davant el desig de Ben Grimm de tenir un aspecte normal i deixar de ser ‘La Cosa’.

Ple de peculiaritats, és conegut també per haver desenvolupat el que s’ha anomenat «mètode Marvel». Primer feia un resum del guió als dibuixants  que feien els dibuixos i sobre aquest acabava decidint els diàlegs principals. A més d’acabar canviant el seu nom real pel seu pseudònim, va arribar a tenir l’obsessió d’anomenar a molts dels seus personatges amb la mateixa inicial en nom i cognom, com en Peter Parker o Bruce Banner.   


Comentaris

envia el comentari