Verónica Forqué durant la representació de l'obra de teatre 'La respiración' a Madrid (05/06/2017)

«La mort de Verónica Forqué ha sigut un accident laboral»

Yolanda Ramos no ha tingut dubtes a qualificar així la mort de la seva companya de professió

La mort sobtada de Verónica Forqué ha commocionat el país sencer i, especialment, el món de la cultura que tant l'idolatrava. I és que, segons han apuntat fonts de la investigació a 'El País', la guanyadora de quatre premis 'Goya' hauria pres la decisió de posar fi a la seva vida en el seu domicili de Madrid.

Verónica Forqué durant un programa de 'Masterchef Celebrity'
Verónica Forqué durant un programa de 'Masterchef Celebrity' | RTVE

L'actriu mai havia amagat els problemes de depressió que patia així com s'havia mostrat molt esgotada després d'anunciar la seva decisió d'abandonar 'Masterchef Celebrity'.

«La veritat és que estic regular, necessito descansar. No soc de llençar la tovallola, però aquesta vegada cal ser humil i dir: 'no puc més, no puc més'», confessava davant del jurat del programa.

Durant els enregistraments realitzats aquest mateix estiu, Forqué s'acomiadava precipitadament del concurs amb una trucada de socors que ningú va ser capaç d'interpretar.

Veronica Forqué en un photocall
El comiat de Verónica Forqué de 'Masterchef' ha cridat l'atenció de tot el món | GTRES

De fet, han estat molts els usuaris que han carregat contra el 'reality' per fer servir una malaltia psicològica per fer espectacle i contra els 'haters' per picar la llavors concursant.

El món de la cultura plora la mort de Verónica Forqué

Tot i que Verónica Forqué havia mostrat públicament senyals del seu delicat estat de salut, la seva mort ha estat totalment inesperada. Així, la notícia ha caigut com un gerro d'aigua freda al món de la interpretació i de l'espectacle, que està de dol per la trista pèrdua.

Primer pla de l'actriu Verónica Forqué en un photocall
Espanya està de dol després de la mort de Verónica Forqué | GTRES

Antonio Banderas, Aitana, Juan Echanove, David Bustamante, Miki Nadal i Juanma Castaño han estat algunes de les cares conegudes que han compartit el seu dolor a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, l'actriu Ana Milán també aprofitava el moment per parlar sobre la salut mental i alertar sobre els deu suïcidis diaris que es produeixen al nostre país.

D'altra banda, Yolanda Ramos ha volgut fer una profunda reflexió sobre el motiu que ha portat Forqué a la mort. De fet, ho ha qualificat d'accident laboral produït per l'extrema sensibilitat que tenia com a gran artista.

Yolanda Ramos reflexiona sobre la mort de la seva companya Verónica Forqué

L'actriu catalana no té cap dubte que la mort de la seva companya de professió ha estat motivada per la seva extrema sensibilitat davant la vida. Unes emotives paraules que han aplaudit altres famosos com a Paco León, Pablo Rivero i Beatriz Luengo.

«Als actors moltes vegades ens mata l'eina que ens dona menjar, l'eina imprescindible amb què treballem com qualsevol obrer. Aquesta eina és la sensibilitat», assenyalava Yolanda Ramos al seu compte d'Instagram.

«Aquesta eina com a un pobre paleta sense casc es converteix en dues plaques de ferro que ens cauen a sobre i ens maten. Estimada Verónica la teva mort ha estat un accident laboral i la teva eina de treball la teva sensibilitat», concloïa la també humorista al seu 'post' d'Instagram.

L'actriu i còmica Yolanda Ramos, amb vestit negre i gesticulant durant una presentació
Yolanda Ramos ha compartit un emotiu missatge després de la mort de Verónica Forqué | GTRES

No és la primera vegada que Yolanda se sincera sobre aquest tema i parla obertament de la sensibilitat extrema que en alguns casos deriva en una profunda depressió.

De fet, l'actriu ha confessat que pateix la condició de pas, és a dir persona altament sensible. Una situació que l'ha portat a prendre pastilles antidepressives per desenvolupar la seva vida.

«Vaig ser una nena molt sensible artísticament parlant. Em feia infeliç veure que els meus pares no es portaven bé, el soroll dels cotxes, la llum fluorescent… Em prenc pastilles antidepressives per no estar sempre així perquè si no, no ho aguantes. Jo no era feliç així», reconeixia en una entrevista a 'El Faro' de Cadena SER.