Multen dos programes de Telecinco per no complir amb la llei de publicitat

L'organisme també va sancionar a RTVE per sobrepassar el temps d'autopromoció dels seus programes
Imatge de 'Sálvame'
'Sálvame' és el programa estrella de les tardes de Telecinco | Telecinco

Mediaset és, sens dubte, una de les cadenes de televisió més vistes del país. Però aquest fet no deixa a la productora exempta de complir amb la legalitat audiovisual del país.

 

En aquest sentit, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), organisme nacional que garanteix i promou la transparència, la competència efectiva i la regulació eficient dels mercats en defensa dels consumidors, ha multat a 'Sálvame' i 'La Que se Avecina' per publicitat encoberta.

 

 

Les raons de les dues sancions

La primera infracció va tenir lloc el passat 23 de gener del 2019 en un programa de 'Sálvame'. La CNMC considera que es va emetre una publicitat sense identificació d'una revista i, per aquest motiu, s'hauria fet una publicitat que consideren encobert.

 

D'altra banda, la sanció cap a la sèrie televisiva ve donada per l'emissió del capítol 'Un aniversario, un peluquín y una reunión de tupper-sex'. En aquest cas, l'organisme va considerar que es va fer publicitat sense identificació d'una empresa de distribució i venda de joguines i productes eròtics i d'una marca d'un estimulador de pròstata.

 

Altres sancions a canals de televisió espanyols

Però aquestes dues vegades no han estat les úniques que la CNMC ha sancionat a una cadena de televisió espanyola per aquest tipus de fets. De fet, el passat mes d'abril l'Audiència Nacional va ratificar fins a un total de 24 multes que es van interposar a RTVE per sobrepassar el temps d'autopromoció dels seus programes.

 

L'Audiència Nacional, per tant, va desestimar el recurs que va interposar la mateixa cadena pública després de ser sancionada i va haver de pagar 203.508 euros. Amb aquest tipus d'anàlisi de contingut i de sancions, des de la CNMC demostren que realment duent a terme un treball de vigilància que té l'objectiu que tota publicitat que s'emeti en una cadena de televisió sigui pública, acordada i legal.

La que se avecina
'La Que se Avecina' és una sèrie d'èxit al canal | Telecinco

 

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari