YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La tensa pregunta de Pablo Motos a Pablo Iglesias que ha incendiat les xarxes

Iglesias va contestar amb professionalitat, però la pregunta i els comentaris del presentador no van passar desapercebuts a les xarxes socials

Pablo Iglesias a 'El Hormiguero'
El tema de les donacions d'Amancio Ortega va fer saltar la tensió al plató | Atresmedia

'El Hormiguero' està sent un dels programes que els líders polítics del país estan visitant poques setmanes abans de les eleccions estatals del 10-N. Després de les visites de Santiago Abascal, Pablo Casado, Albert Rivera i Iñigo Errejón, ara ha estat el torn de Pablo Iglesias, el líder de Podem.

Un dels moments que va marcar el debat va ser la pregunta de l'entrevistador sobre les donacions d'Amancio Ortega, fundador d'Inditex. En els últims mesos, l'amo de Zara ha pagat milions d'euros per a finançar equipaments d'alta tecnologia contra el càncer. Només a la comunitat de Madrid ha donat 46,5 milions d'euros. «Et sembla bé aquesta donació o encara penses que en democràcia no s'han d'acceptar almoines de multimilionaris?», ha estat la pregunta de Pablo Motos

Iglesias ha contestat sense dubtar: l'empresari gallec ha pagat només un 5% d'impostos malgrat haver facturat 1.600 milions en dividends, així que la resposta és no. «Un 5% són 80 milions, quan qualsevol ciutadà que facturi aquesta quantitat hauria pagat entre 320 i 340 milions», ha explicat.  

La pregunta de Pablo Motos va crear moltes crítiques a les xarxes 

Però el punt clau de la nit encara estava per arribar. El presentador va preguntar al líder de Podem de manera directa: «Tu tens algú a la teva família amb càncer?». Iglesias, intentant mantenir la postura però amb la veu trencada, va respondre a la pregunta: «Sí, el meu pare. El van haver d'operar d'un càncer de pulmó i li van extirpar el lòbul. Va ser fa tres anys i ara està estupendament. Sé el que és això».

Sense fer una pausa, Iglesias remata: «Que el meu pare hagi de pidolar a un ric que doni un aparell per curar-li el càncer en comptes que hi hagi unes institucions públiques que estiguin allà per atendre a qualsevol ciutadà, crec que és una cosa bàsica. El meu sogre va morir de càncer. He viscut a la meva família el que significa el càncer. Per això, almoines res. Sanitat pública».

Una conclusió que va despertar molts comentaris sobre la seva estança a El Hormiguero i que va acabar qüestionant la professionalitat de Motos.


Comentaris
Paco
Tendrían que haber muchos amancios ortegas y menos pablos iglesia

envia el comentari