Primer pla de Paolo Vasile

Paolo Vasile fitxa el presentador top de la competència i capgira Telecinco

Paolo Vasile pren una decisió que ofèn els seus rivals

L'últim moviment de Paolo Vasile ha provocat un gran enrenou, tant als passadissos de Telecinco com a la competència. El dirigent italià va tancar fa uns dies la contractació d'Ion Aramendi, que fins ara treballava a TVE. Val a dir que la seva marxa no ha agradat res a la cadena pública.

Hi havien dipositat moltes esperances. Volien convertir-lo en una de les cares més reconegudes de la cadena. Estava triomfant amb El cazador i la intenció era confiar nous projectes en el futur.

Però no comptaven que Vasile els acabés arrabassant a la seva estrella. El responsable de Mediaset va pensar en el donostiarra per formar part de l'equip de Supervivientes. En concret, es posarà al capdavant del debat que s'ocupa d'analitzar tot el que passa a l'illa.

No serà la primera vegada que Aramendi trepitgi la cadena. Amb anterioritat va estar de reporter a Sálvame , per la qual cosa ja coneix a la perfecció la casa. El seu fitxatge és possible que tampoc no hagi agradat a tothom a Fuencarral.

Hi havia molta gent interessada a ocupar el seu lloc. Telecinco maneja sempre una sèrie de noms abans de qualsevol reality, però només uns quants aconsegueixen aconseguir la conducció d'aquests espais.

Imatge de Ion Aramendi.
Paolo Vasile ha pensat en Ion Aramendi per presentar 'Supervivientes' | Europa Press

En aquesta ocasió, els candidats han comprovat com han 'pescat' fora de la cadena. El que s'interpreta com un canvi de rumb o una pèrdua de confiança.

A TVE han encaixat força malament la marxa del donostiarra. De fet, un directiu de l'ens assenyala Informalia que «això és la guerra». Són conscients que han de mesurar-se a la competència amb altres cartes.

No els poden oferir uns sous tan elevats, ni possiblement uns projectes tan il·lusionants com Paolo Vasile . En el cas d'Aramendi, ho interpreten com «una agressió», ja que no hi comptaven. Els va agafar per sorpresa.

El presentador és conscient que el seu fitxatge generaria molt de malestar. Al cap de pocs dies d'anunciar-se la seva incorporació va llançar un missatge conciliador a les xarxes socials. «Assumeixo que no tothom ho entengui, i ho sento, però sí que espero que tothom ho respecti», va escriure.

El públic hi havia confiat molt. Després del seu bon paper a El Cazador li havien renovat el contracte i van decidir ampliar la seva presència amb La noche de los cazadores. Sempre es va fer servir en unes xifres d'audiència que rondaven el 9%, per sobre de la mitjana de La 1.

Un treballador de RTVE assenyala aquest mitjà que «tota cadena necessita tenir presentadors estrelles, professionals que es converteixin en la seva imatge». En aquest cas, l'aposta era clara cap al basc, amb què tenien plans a llarg termini.

Paolo Vasile toca una altra estrella de TVE

Paolo Vasile va posar l'objectiu a TVE. No es va conformar que emportar-se Ion Aramendi, també va tancar la contractació de Diego Losada. El periodista estava vinculat als informatius de la cadena i comença un nou projecte a Cuatro.

Serà a partir del pròxim dilluns al migdia, amb En boca de todos. L'italià sembla disposat a fer tot el possible per millorar les dades d'audiència. No és capaç de contenir la caiguda d'espectadors en els darrers temps.

Jorge Javier Vázquez durant una gala de 'Supervivientes'
Paolo Vasile confia en el reality per remuntar les baixes dades d'audiència | Mediaset

Confia en gent jove, amb il·lusió i que aportarà aires renovats al grup de comunicació. Queda per comprovar si seran capaços d'aconseguir els objectius mínims plantejats per Mediaset.

De moment, Paolo Vasile ho aposta tot a una carta. En concret a Supervivientes, que es troba fent el càsting amb els darrers participants. D'això en depèn en gran manera el futur de la cadena.