Perd la vida amb només 54 anys l'actor català Enric Molina

El català es va donar a conèixer gràcies al seu paper en el llargmetratge de Xesc Cabot i Pep Garrido 'Sense Sostre'

Les defuncions de les mares d'Ana Obregón i Ángela Molina no són les úniques que ha lamentat Espanya aquest cap de setmana. Enric Molina, protagonista de la pel·lícula 'Sense sostre', ha mort aquest dissabte, 22 de maig, a causa de complicacions respiratòries.

Han estat fonts vinculades al llargmetratge que més reconeixement li va atorgar qui han confirmat aquesta trista notícia a través de les seves xarxes socials. 

«Aquesta nit ens ha deixat Enric Molina. Ha estat un privilegi poder compartir el cinema i la vida amb ell. Bon viatge, amic», han escrit en el compte de Twitter de 'Sense Sostre'.

Aquestes mateixes fonts han assegurat que a «conseqüència d'anys de viure a la intempèrie» la seva salut era molt delicada. Un estat que es va veure agreujat per la pandèmia i que «ha acabat prematurament amb una carrera que tot just arrencava».

El salt a la fama

Enric Molina va dedicar els seus últims anys de vida a la interpretació, una gran oportunitat laboral que li va arribar després d'haver malviscut durant més de vuit anys al carrer.

El català dormia sota un pont de Barcelona quan va descobrir el fullet que li canviaria la vida. «Quan vaig veure el cartell vaig dir: 'Aquesta és la meva'. Em vaig decidir, vaig fer el càsting i aquí va començar tot», va explicar a 'Crònica Global'. L'actor va sortir victoriós de la prova i va obtenir llavors el seu primer paper per a una obra de teatre. El primer pas de la que seria la seva curta, però intensa trajectòria.

Enric Molina va reviure la seva vida als carrers amb alguns dels seus personatges en diverses obres de teatre, però la seva interpretació més destacable va ser la que va fer a 'Sense Sostre', una pel·lícula dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido que segueix la vida d'una persona que malviu als carrers de Barcelona al costat del seu inseparable gos Tuc. 

El llargmetratge es va estrenar l'any 2019 al Festival de Gijón i posteriorment va arribar a tots els cinemes d'Espanya, on es va mantenir durant més de dos mesos.

La interpretació d'Enric Molina a 'Sense sostre' va ser gratament elogiada. El català va recrear tots els sentiments i experiències que va viure durant els anys més durs de la seva vida i això el va portar a guanyar-se el gran aplaudiment de públic. 

Els crítics van destacar el seu institut natural per a l'actuació i el seu paper en aquest llargmetratge el va portar a guanyar una nominació com a millor actor revelació als Goya, així com a altres premis.

Visibilitat a les persones sense sostre

Enric Molina mai es va avergonyir de dir que havia passat alguns anys de la seva vida al carrer, ni va tenir cap inconvenient a l'hora de parlar sobre aquest complicat moment de la seva vida.

«No hi ha mal que per bé no vingui», deia l'actor. «Haver viscut al carrer m'ha permès poder interpretar amb versemblança el personatge d'un sense sostre i contribuir a obrir els ulls de les persones cap a aquesta realitat. Va ser fàcil, només vaig haver de rebobinar una mica», confessava.

El català va aprofitar la fama que havia aconseguit després del llançament de 'Sense sostre' per donar visibilitat als problemes i les injustícies que patien i segueixen patint tots aquells individus que habiten als carrers.

Gran commoció

La seva defunció ha causat gran commoció entre tots aquells que el van conèixer dins i fora de les pantalles i han estat moltes les persones que han compartit algunes paraules de comiat.

«Quin greu que em sap, Enric Molina escrivia poemes sobre l'alegria, els huracans i l'amor. Quin privilegi haver-lo conegut en el curs de poesia i després com a actor. Ens deixa un llegat de tendresa i compromís. Una abraçada a tots els que el trobareu a faltar», han estat les paraules de Laura López, una amiga de la víctima. 

«Mor als 54 anys l'actor Enric Molina, protagonista del film 'Sense sostre'. Les nostres més sentides condolences a familiars i amics, així com a tots els companys i companyes d'aquest meravellós món que és el cinema. Descansa en pau», ha escrit Luis, un dels productors que va treballar amb ell.


Comentaris

envia el comentari