Carles Prats, presentador de TV3

El periodista Carles Prats, persona de risc pel coronavirus: la malaltia que té

Ell mateix ho va anunciar públicament

Després de l'aturada forçada per la pandèmia del coronavirus, a finals del mes de juny va tornar a TV3 el TN comarques, líder d'audiència de les 2 de la tarda. L'informatiu posa ara especial atenció a les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques que ha deixat la Covid-19, i com la gent tracta de recuperar la normalitat perduda. 

A TV3 els periodistes s'han hagut d'adaptar a un ambient de treball totalment diferent. Han hagut de fer torns per no coincidir amb la resta de personal, i els Telenotícies de dos presentadors  han passat a ser d'un. A l'espai del migdia hi ha hagut Ariadna Oltra, Marta Bosch, Núria Solé i Raquel Sans. L'últim a reincorporar-se ha estat Carles Prats, que amb la malaltia que pateix ha estat tancat a casa fins ara per evitar riscos.

És considerat persona de risc

Gairebé tres mesos després d'estar  confinat a casa, Carles Prats ha reaparegut a la televisió totalment canviat, i és que fins i tot s'ha deixat créixer la barba. Els últims a tornar a la feina han estat aquells qui pateixen  problemes de salut, com és el cas del presentador de TV3. Ell mateix va anunciar a La Marató de cardiopaties l'any 2014 que des que va néixer té un problema cardíac: «Vaig néixer amb una malaltia del cor, una tetralogia de Fallot. Vaig néixer de color blau perquè no m'arribava prou oxigen a la sang. Ens deien els nens blaus». 

«Gràcies a la recerca sóc aquí per explicar-ho. Això  ha evolucionat molt. Estem aquí fent una vida plena gairebé al 100%. No puc córrer una marató de 42 quilòmetres, però tampoc en tinc cap ganes», explicava el presentador. 

Abandona el TN

Segons avançava 'En Blau', Carles Prats deixarà de presentar el TN i passarà a fer el programa setmanal 'Sense Ficció'. Tal com informen fonts properes al presentador, «tenia ganes de canviar d'aires», i als 45 anys iniciarà una nova etapa dins de TV3. Per altra banda, l'encarregat de substituir a Prats al TN migdia serà ni més ni menys que Xavi Coral, una cara molt coneguda de la cadena.