IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quim Masferrer diu 'adeu' a TV3

La temporada ha estat la més vista del programa, amb capítols on el presentador superava reptes molt diversos, des de volar en parapent a saber preparar una bona calçotada

Aquest dilluns dia 27, Quim Masferrer apareixia per últim cop a les pantalles de TV3. La setena temporada de ‘El Foraster’ arriba a la seva fi i el presentador ha volgut recordar les experiències que més l’han marcat al llarg d’aquests últims capítols.

L’últim programa ha estat dedicat als reptes físics i psicològics que Masferrer ha hagut de superar mentre rodava la nova temporada del seu programa. Sempre amb un somriure a la cara, ha recordat el seu pas pels municipis que ha visitat durant les seves últimes aventures: Gisclareny, Rodonyà, Les, Òrrius, Llívia, l’Albi, Pager, Sant Martí de Llémena i Vimbodí i Poblet.

Tirar-se d'un pont i trobar l'amistat vertadera 

El programa va començar amb un dels majors reptes personals de Masferrer. Només arribar a Gisclareny (Berguedà) va accedir a saltar d’un pont de 30 metres. Quan el va veure en persona, però, es va pensar-s’ho dues vegades i vam veure el presentador realment sofrint segons abans de saltar. Finalment va demostrar que és un autèntic aventurer i va vèncer les seves pors.

«He fet moltes coses, moltes; però crec que mai havia passat tanta por», confessava més tard. «Però ho he fet, ho he fet!» exclamava orgullós. Aquest només seria un dels reptes al qual s’enfrontaria el català mentre visitava diverses poblacions.

La seva següent parada va ser Òrrius (Maresme) buscant un dels majors reptes de la vida: conservar una amistat durant molts anys tot i les diferències que poden separar les persones. A les seves entrevistes mostra persones completament diferents, però que deixen tot de costat per continuar amb allò que els uneix. Masferrer resumia en una reflexió final que «amic no és aquell a qui li pots explicar tot; és aquell a qui pots dir-li de tot».

Travessar Catalunya per neu i aire 

Poc s’imaginava Masferrer allò que l’esperava a Àger (Noguera). Va arribar allà i en qüestió d’hores i a 1600 metres d’altitud, un altre repte va ser superat: va volar en parapent. En tot moment estava acompanyat d’un professional en un vol que semblava tranquil. Quan ja s’havia acostumat i li agradava la sensació, va cometre el que ell afirma que va ser «l'error més gran de la seva vida»: passar el comandament del parapent al professional. Després de moltes voltes i crits de por, ambdós van aterrar sans i salvis tot i que el presentador va necessitar uns quants minuts per superar el que acabava de succeir.

Una altra guerra que va guanyar Masferrer és la seva contra la neu. El presentador es trobava a Llívia (Cerdanya) i, si bé el seu pla inicial no era aprendre a esquiar, la vida li va oferir una oportunitat i no la va desaprofitar: en 10 minuts, el presentador baixava les pistes com si fes mesos que es preparava per a aquest moment. Així, també va descobrir les diferents maneres que tenen els habitants per sobreviure a la neu.

Trobar la felicitat, el major dels reptes

Si alguna cosa ha entès el foraster després de tants programes és que el repte més gran de tots, però, és trobar la felicitat fins i tot en els pitjors moments. Durant la seva estada a Llívia va reunir-se amb un home que havia superat un greu problema de cor feia pocs mesos i ara mirava la vida diferent, apreciant allò que tenia al davant. En una emocional conversa, l’home afirma que cada matí s’aixeca per veure el sol posant-se a les muntanyes i creant un color especial al cel, tot i fer 60 anys que viuen a la mateixa casa i amb les mateixes vistes.

Quim no podia deixar el programa sense donar les gràcies a la gent que ho ha fet possible i per «plantejar-li reptes que mai hauria pensat».  S’acaba així la temporada més vista de ‘El Foraster’ i amb promeses de més aventures en un futur no molt llunyà, ja que Quim Masferrer va assegurar que esperava «poder seguir coneixent pobles gràcies a la seva gent».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari