Imatge d'un plató de TVE

La reacció d'un tertulià de TVE en ser acomiadat en directe

Javier Aroca col·laborava a TVE amb el programa de Jesús Cintora

Javier Aroca, un dels tertulians més coneguts de TVE, ha estat acomiadat en ple directe. El col·laborador de Jesús Cintora ho explicava a l'audiència de 'Las cosas claras', mostrant el document d'acomiadament que acabava de rebre per part de la direcció.

Durant tot l'espai matinal, Jesús Cintora ha anat dient adeu a tots els tertulians i col·laboradors del programa. En un moment donat, va decidir parar el programa per dirigir-se a Aroca demanant-li que ensenyés als teleespectadors la carta que havia rebut.

Una missiva el remitent eren els responsables de TVE que comunicaven al col·laborador el seu cessament en la cadena. Amb un to d'humor, però sense poder amagar la decepció que sentia, el politòleg va explicar les circumstàncies de la seva destitució en ple directe.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La veritat és que Aroca no és l'únic que deixa el seu lloc a la televisió pública. El programa de Cintora també ha estat cancel·lat i eliminat de la graella. El presentador de TVE no va dubtar a exposar públicament el seu malestar.

La reacció de Javier Aroca davant el seu acomiadament de TVE

Matí trist el qual s'ha viscut a TVE aquest mateix divendres 23 de juliol. 'Las cosas claras' ha arribat a la recta final dient adeu a tots els espectadors. I és que l'espai informatiu ha estat eliminat de la cadena.

El seu lloc l'ocuparà un altre programa amb què el contingut res tingui a veure amb la política. La decisió per part de la nova direcció de TVE, no ha agradat gens al presentador, que mostrava la seva disconformitat davant l'audiència.

Durant el matí s'han anat succeint els comiats dels col·laboradors, sent la més cridanera la de Javier Aroca. Cintora va revelar que el periodista acabava de rebre una carta i va emplaçar al seu company al fet que expliqués el seu contingut.

«Tens una notícia. Has rebut un paper», començava dient-li el conductor del programa. «He rebut un paper, sí», afirmava el tertulià. «I es pot veure o no?», va preguntar Jesús.

Va ser llavors quan va confessar que acabaven d'acomiadar-lo. «És clar que es pot veure; m'han acomiadat», deia entre rialles. L'andalús mostrava a càmera dos papers mentre explicava que eren «el meu contracte i el meu acomiadament».

«Em fa riure perquè els que venim aquí a vegades rebem algun tipus de missiva posant en dubte fins i tot el nostre vot de pobresa», explicava Javier. «Hi haurà qui es pensi que aquí guanyem una dinerada i que estem assegurats», afegia amb cert sarcasme.

El tertulià ha volgut deixar clar que el fet de treballar per a l'ens públic, no garantia un lloc fix en la cadena. «Això no és una porta giratòria i quan venim a vegades et donen el paperet i fins després, Lucas», va explicar.

Jesús Cintora: «No marxem, ens fan fora»

La nova directiva de la cadena pública ha arribat trepitjant fort i disposada a fer canvis. Un d'ells afecta directament el programa del càntabre sent eliminat de la graella.

Recollint les paraules del seu company, el presentador carregava contra els responsables de TVE i la seva decisió de cancel·lar l'espai. «Bé, doncs res, això és per a tots els que som aquí, que jo sàpiga, l'últim dia, l'últim programa», explicava a l'audiència.

«Això s'acaba, no marxem, ens fan fora, però seguirem», va assegurar el càntabre. «Admiro a qui ho explica, cal explicar-ho fins al final», va prosseguir en el seu al·legat. «I aquí si hi ha alguna cosa amb l'emèrit, s'explica el de l'emèrit, que algú puja la llum, es compta qui puja la llum», ha assenyalat.

Però les paraules de Cintora no acabaven aquí. Minuts abans de donar per acabat el programa, va qualificar el que ha passat com «una cacera» i va reivindicar la seva professionalitat. «Fem periodisme, hi ha gent que per darrere fa altres coses», ha sentenciat en el seu comiat de TVE.